Foto: Publicitātes foto

Latvijas vienīgo pārstāvi Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Andri Biedriņu par labu basketbolistu izaudzinājusi viņa tēva disciplīna, Jūtas "Jazz" kluba radiokanālam atzinis pats spēlētājs.

Šī Biedriņam ir jau desmitā sezona pasaules spēcīgākajā basketbola līgā, un to viņš iesācis jaunā klubā - "Jazz". Tiesa, potītes savainojuma dēļ viņš regulārajā turnīrā vēl nav aizvadījis nevienu maču.

Biedriņš atklāja, ka liela loma līdz šim dzīvē sasniegtajam bijusi viņa tēvam.

"Viens no manas dzīves lielākajiem iedvesmotājiem bija tēvs, jo viņš bija stingrs," sacīja Biedriņš. "Viņš veda mani uz treniņiem un pēc tiem sagaidīja pie izejas. Nekur nevarēju doties un nelietderīgi izšķērdēt laiku vai nerādīties treniņos. Viņš vienmēr bija līdzās. Sēdēja treniņos un katrā spēlē. Tēvs mīlēja disciplīnu."

Savukārt Biedriņa māte - pretēji tēvam - devusi dēlam vairāk brīvības.

"Taču vienmēr zināju, ka esmu "dimbā", kad viņa sauca palīgā tēvu. Domāju, ka māte vislaimīgākā bija tad, kad dāvāju viņai mazdēlu un kad tiku NBA," pauda Latvijas basketbolists.

"Jazz" klubā Biedriņam uz krekla ir 11.numurs, bet iepriekšējā komandā Goldensteitas "Warriors" latvietis laukumā cīnījās ar ciparu 15 uz formastērpa.

"11.numuram nav īpašas nozīmes. Ar to esmu spēlējis jau Latvijas izlasē, kā arī ar 14. un 15. Jūtas klubā 15.numurs jau bija aizņemts, tāpēc izvēlējos 11, jo tā nebija nevienam," sacīja Biedriņš.

Jau vēstīts, ka Biedriņu ar "Jazz" saista vēl viens līguma gads, kurā viņš nopelnīs deviņus miljonus dolāru (4,68 miljonus latu).

Pagājušā sezona Biedriņam bija sliktākā viņa deviņus gadus ilgajā NBA karjerā. "Warriors" rindās latvietis aizvadīja 53 regulārā čempionāta spēles, kurās guva vidēji 0,5 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas. Salīdzinājumam - 2008./2009.gada sezonā Biedriņš vidēji ik spēlē guva 11,9 punktus un izcīnīja 11,2 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!