Foto: AP/Scanpix

Bijušajam Nacionālās Basketbola asoiācijas (NBA) aizsargam Sebastjanam Telfēram draud ilgstošs cietumsods par šaujamieroču un narkotiku glabāšanu, raksta "The New York Times"

32 gadus vecais basketbolists tika aizturēts naktī uz svētdienu Bruklinā; policija viņa mašīnā atrada trīs pielādētas pistoles, pusautomātisku šauteni, bruņuvesti un aizdegtu cigareti ar marihuānu. Līdz ar Telfēru mašīnā atradies kāds 18 gadus vecs jaunietis, kura saistība ar bijušo basketbolistu uz to brīdi nebija noskaidrota.

Policijas uzmanību Telfēra mašīna pievērsa ar to, ka bija novietota neatļautā vietā un pēc tam aizbrauca, neieslēdzot lukturus.

Telfēram izvirzītas apsūdzības par sešu likuma punktu pārkāpšanu un viņa drauds cietumsods līdz 15 gadiem, norāda izdevums. Tāds pat sods draud arī Telfēra pasažierim.

Sebastjanam Telfēram, kurš savulaik bija sensācija koledžu basketbolā, arī iepriekš bijušas problēmas ar disciplīnu. 2006. gadā Portlendas "Trail Blazers" viņu sodīja par pielādēta šaujamieroča ienešanu spilvenā kluba privātajā lidmašīnā, 2007. gadā Bostonas "Celtics" viņu atlaida, kad basketbolista mašīnā tika atrasta pielādēta pistole. No NBA Telfērs aizgāja 2014. gadā.

Telfēra pēdējā darbavieta bija Ķīnas Basketbola asociācija, Sjindžanas "Flying Tigers" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!