Foto: DELFI
Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Kīons Klārks saņēmis astoņu gadu cietumsodu par ieroču glabāšanu un braukšanu apreibinošo vielu ietekmē.

Klārks tika atzīts par vainīgu divās atsevišķās apsūdzībās un par katru tika notiesāts uz četriem gadiem cietumā.

Tomēr sportistam ieslodzījumā būs jāpavada tikai puse no piespriestā laika, turklāt aptuveni 140 dienas viņš aizvadījis jau pašlaik.

"Pagātnē esmu darījis visu ko. Man pašam ar to ir jāsamierinās,'' tiesā atzina Klārks.

Jau iepriekš spēlētājs publiski atzina, ka cīnās ar atkarību no alkoholu, ko viņš lietoja arī NBA karjeras laikā. Tāpat basketbolists regulāri skaidrojis, ka viņa dzīves stils neatbilst profesionāla sportista dzīvei.

"Man bija nauda, slava, es tiku rādīts televīzijā. Cilvēki domā, ka nauda padarīs dzīvi labāku, taču tā neatrisināja manas problēmas - tikai pavairoja,'' iepriekš izteicies 38 gadus vecais Klārks.

Klārku 23 gadu vecumā 1998.gadā NBA draftā izvēlējās Orlando "Magic" vienība. Turpinājumā viņš līdz 2004.gadam pārstāvēja arī Denveras "Nuggets", Toronto "Raptors", Sakramento "Kings" un Jūtas "Jazz" komandas.

Kopumā karjeras laikā Klārks vidēji spēlē guva 8,2 punktus, izcīnīja 5,9 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,69 pretinieku metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!