Foto: AP/Scanpix
Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Indiānas "Pacers" galvenais treneris Frenks Vogels piektdien oficiāli noslēdzis vienošanos ar citu šīs līgas vienību Orlando "Magic".

Par abu pušu panākto vienošanos tika ziņots jau dienu iepriekš, bet tagad noslēgts 22 miljonus dolāru (19,6 miljonus eiro) vērts līgums uz četriem gadiem.

"Kamēr veicām meklējumus, kļuva acīmredzams, ka Frenks ir ļoti atbilstošs mūsu organizācijai," paziņojumā izteicās "Magic" komandas ģenerālmenedžeris Robs Henigens. "Viņš ir spēcīgs, smagi strādājošs un pieredzējis līderis, kurš turpinās mūsu komandā veidot gudru, fiziski, nesavtīgu un uz aizsardzību tendētu basketbolu."

Līdz ar to 42 gadus vecais Vogels stājies Skota Skailsa vietā, kurš iepriekšējā nedēļā atkāpās no "Magic" galvenā trenera amata, lai gan viņš šajā postenī bija pavadījis tikai vienu sezonu. "Magic" komanda izslēgšanas turnīram nav spējusi kvalificēties kopš 2011./12.gada sezonas.

Ar 35 uzvarām 82 spēlēs "Magic" basketbolisti regulāro čempionātu noslēdza 11.vietā Austrumu konferencē.

Šī mēneša sākumā Vogels tika atbrīvots no "Pacers" komandas galvenā trenera amata. Tas notika pēc tam, kad Indiānas klubs bija cietis neveiksmi izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Vogels par galveno treneri "Pacers" komandā nostrādāja piecas pilnas sezonas, četrās no tām sasniedzot izslēgšanas spēļu turnīru. Viņa vadībā tika izcīnītas 250 uzvaras un piedzīvots 181 zaudējums regulārajā čempionātā, bet "play-off" mačos tika gūta 31 uzvara un ciestas 30 neveiksmes. 2013. un 2014.gadā Vogela vadībā "Pacers" sasniedza Austrumu konferences finālu.

"Pacers" vienību turpmāk vadīs Neits Makmilans, kurš iepriekš bija Vogela palīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!