Foto: F64

Meksikas izlases saspēles vadītājs Alekss Perezs, kurš pirmo pilno sezonu Eiropā piedzīvoja, 2017./2018. gada sezonā pārstāvot Latvijas klubu "VEF Rīga", pievienojies ULEB Eirolīgas komandai Kauņas "Žalgiris", vēsta klubs.

Lietuvas klubs ar 26 gadu veco basketbolistu vienojies par trīs gadu ilgu līgumu pēc principa 1+1+1, kas dod iespēju pēc katras sezonas sadarbību pārtraukt.

Perezs bija vien spēlējis dzimtajā Meksikā un Venecuēlā līdz viņš 2016./2017. gada sezonā pāris mēnešus pārstāvēja Izraēlas komandu "Maccabi Haifa". Basketbolists gan komandu pameta pirms Jaunā gada un sezonu noslēdza Argentīnā.

Toties 2017./2018. gada sezonas laikā Perezs "VEF Rīga" komandas rindās aizvadīja 55 spēles Latvijas Basketbola līgā (LBL) un VTB Vienotajā līgā, vidēji izceļoties ar 11,8 punktiem un 5,8 rezultatīvām piespēlēm.

Meksikānis sezonu Latvijā izmantoja par atspēriena punktu, lai pērn pievienotos Turcijas superlīgas vienībai "Banvit". Perezs komandas labā caurmērā mačā sakrāja 14,0 punktus un 5,4 rezultatīvas piespēles. Basketbolists arīdzan divreiz sezonas laikā Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīrā tikās ar basketbola klubu "Ventspils", komandām uzvaras dalot uz pusēm.

Savukārt par karjeras noslēgšanu paziņojis 34 gadus vecais uzbrucējs Antans Kavaļausks, kurš pēdējās trīs sezonas pārstāvēja "Žalgiris" vienību.

Basketbolists no 2011. līdz 2013. gadam spēlēja VEF komandas rindās, divreiz triumfējot LBL finālsērijā. Savā pirmajā sezonā lietuvietis vidēji spēlē izcēlās ar 10,2 punktiem un 4,5 atlēkušajām bumbām, bet gadu vēlāk viņa kontā 10,0 punkti un 5,0 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!