Foto: NBA

Latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" līderis Bredlijs Bīls kļuvis par brīvo aģentu, taču, visticamāk, viņš tuvākajā laikā ar vienību parakstīs jaunu vienošanos. Līdzīgu soli spēris arī Filadelfijas "76ers" zvaigzne Džeimss Hārdens.

Bīls ir atteicies iepriekš noslēgtā līguma pēdējā gada, kas viņam nākamajā sezonā paredzēja 36,4 miljonu ASV dolāru atalgojumu pirms nodokļu nomaksas. Jau iepriekš izskanēja šāda varbūtība, kas nu ir piepildījusies, bet ļoti ticama ir aizsarga vienošanās ar "Wizards" klubu par jaunu maksimālo līgumu. Tas ļautu Bīlam nākamsezon pelnīt jau 42,7 miljonus ASV dolāru, noslēdzot līgumu uz pieciem gadiem par 248 miljoniem dolāru pirms nodokļiem.

Bīls nupat atzīmēja savu 29. dzimšanas dienu. Visu savu desmit sezonu ilgo karjeru viņš pavadījis Vašingtonas vienībā. Bīls vidēji spēlē karjeras laikā atzīmējies ar 22,1 punktiem un 4,2 rezultatīvām piespēlēm. Vašingtonas komandas zvaigzne aizvadītajā sezonā rokas traumas dēļ izlaida noslēdzošās 33 regulārā čempionāta spēles, tāpēc vēl nav paguvis uzspēlēt kopā ar Porziņģi, kurš "Wizards" komandā nonāca sezonas gaitā, tiekam iemainītam no Dalasas "Mavericks".

Par brīvo aģentu kļuvis arī viens no "76ers" spožākajiem spēlētājiem Hārdens, kurš arī varēja izvēlēties turpināt vai neturpināt esošo līgumu, kas aizsargam nākamajā sezonā būtu nodrošinājusi 47,3 miljonus lielu atalgojumu.

Ziemeļamerikas mediji gan vēsta, ka, visticamāk, Hārdens ar Filadelfijas klubu noslēgs jaunu līgumu, turklāt pēc neveiksmes Austrumu konferences pusfinālsērijā pret Maiami "Heat" viņš pauda gatavību samazināt savu algu, ja vien "76ers" izdosies vasarā izveidot komandu, kas ir gatava cīnīties par NBA čempiontitulu.

Hārdens Filadelfijā nonāca pagājušās sezonas laikā, kad tika iemainīts no Bruklinas "Nets". Regulārajā čempionātā viņš 65 spēlēs caurmērā izcēlās ar 22 punktiem, 10,3 rezultatīvām piespēlēm un 7,7 atlēkušajām bumbām. Savukārt 12 "play-off" mačos viņa rēķinā vidēji 18,6 punkti, 8,6 piespēles un 5,7 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!