Latvijas basketbola klubs "Jēkabpils" ir panācis vienošanos ar Mihalu Hlebovicki, kurš turpmāk ieņems kluba galvenā trenera Sanda Buškevica asistenta amatu. Hlebovickim tā būs atgriešanās Jēkabpilī, kur viņš kā basketbolists spēlēja pirmajās divās kluba pastāvēšanas sezonās, informēja kluba preses dienests.

Mihala Hlebovicka gandrīz 24 sezonu garajā karjerā var izcelt vairākus vērā ņemamus panākumus – viņš spēlējis Polijas izlasē, ieguvis Polijas kausu, kļuvis par divkārtēju Kipras čempionu, kā arī izcīnījis Latvijas Basketbola līgas (LBL) zelta medaļu "Barons/LMT" rindās un bronzas medaļu, pārstāvot "lūšus".

Lai gan 2016. gada pavasarī poļu basketbolists, tobrīd būdams BK "Ogre" sastāvā, teicās liekam punktu profesionāla basketbolista karjerai, tomēr dzimtās Polijas piedāvājumam viņš nespēja atteikt. Nākamo pusotru sezonu Hlebovickis bija Krakovas "R8 Basket" kluba seja un palīdzēja komandai pacelties no otrās līgas uz pirmo. Bet šī gada janvārī 41 gada vecumā basketbolists tomēr izlēma par profesionāla sportista gaitu noslēgšanu un, atsaucoties BK "Jēkabpils" piedāvājumam, atsāka trenera karjeru Latvijā.

"Man ir ļoti patīkami, ka varu atgriezties komandā, kurā esmu jau spēlējis un arī izcīnījis medaļas! Ar Sandi bijām jau iepriekš pazīstami, esam kopā vienā komandā spēlējuši Polijā, tāpat tikušies basketbola laukumos Latvijā. Esmu pārliecināts ka ikdienas darbā varēsim par visu vienoties un izveidosim labu treneru duetu!" pievienošanos BK "Jēkabpils" treneru korpusam komentē Hlebovickis.

Ar lielāko daļu pārējās komandas jaunajam asistentam iepazīšanās vēl priekšā: "Divus spēlētājus pazīstu ļoti labi – Oskaru un Juriju, kopā spēlējām divas sezonas tepat Jēkabpilī. Nedaudz zinu Renāru un Artūru. Bet arī Sandis ir šeit tikai nepilnu mēnesi, un visa komanda mācās jaunu spēles stilu, tāpēc var teikt, ka neko daudz neesmu nokavējis."

"Skaidri zinu, ka trenera darbs man patīk, jo Ogrē man bija iespēja pastrādāt un gūt pieredzi šajā amatā," stāsta Hlebovickis. 2014./2015. gada sezonā, kad BK "Ogre" piedalījās LBL2 līgā, viņš gan spēlēja komandā, gan asistēja galvenajam trenerim Pēterim Ozoliņam. Savukārt 2015./2016. gada sezonā paralēli cīņām pirmajā līgā debitējušās BK "Ogre" rindās Hlebovickis bija arī LBL2 komandas BS "Ogre" galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!