"Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubam BK "Jēkabpils" pievienojies amerikānis Deriks Rolends, informēja kluba preses dienests.

Šī nebūs pirmā Rolenda pieredze Latvijas čempionātā. 2015./2016. gada sezonas pirmo pusi viņš pavadīja "Barons/LDz" rindās. Toreiz savu debiju Latvijas līgā viņš atzīmēja ar 21 punktu spēlē pret BK "Ventspils", bet kopumā amerikānis piedalījās deviņās LBL spēlēs, vidēji gūstot 11,1 punktu un savācot 4,4 atlēkušās bumbas. Savukārt piecos Baltijas Basketbola līgas mačos viņš sameta vidēji astoņus punktus katrā. Īsi pirms sezonas vidus "Barons/LDz" LBL turnīra tabulā ar trīs uzvarām deviņās spēlēs atradās priekšpēdējā vietā un klubs basketbolistu no sastāva atskaitīja.

Rolends 2009. gada beigās, spēlējot NCAA turnīrā, guva smagu traumu. Tobrīd viņš bija turnīra otrs rezultatīvākais spēlētājs. Basketbolists veiksmīgi atveseļojās un atgriezās basketbolā, viņš spēlējis dažādās līgās Eiropā un Dienvidamerikā.

Šobrīd "Jēkabpils" klubam ar Rolendu ir panākta savstarpēji izdevīga vienošanās uz neilgu laiku, bet ar cerību uz ilgāku sadarbību. BK "Jēkabpils" galvenais treneris Rūdolfs Rozītis Rolendu raksturo kā ļoti labu komandas spēlētāju.

"Viņa labākās īpašības ir spēle aizsardzībā, darbības bez bumbas, bet arī uzbrukumā Deriks viegli iekļaujas komandas zīmējumā un būs mums labs palīgs," sacīja treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!