Foto: Publicitātes foto

Svētdien ''Aldaris'' Latvijas Basketbola līgas (LBL) ietvaros basketbola klubs ''Jēkabpils'' un ''Jelgavas'' komandas tikās Zemgales Olimpiskajā centrā, kur aizvadīja otro savstarpējo sezonas maču. Jēkabpilieši atzina BK ''Jelgava'' parākumu ar rezultātu: 74:80. Rezultatīvākais ''lūšu'' vidū bija Sandis Silavs ar 20 gūtiem punktiem, portālu "Delfi" informēja BK ''Jēkabpils''
Sabiedriskās attiecību pārstāvji.

Spēli slimības dēļ izlaida Jānis Pozņaks, bet traumu turpina ārstēt Kristaps Miglinieks.

BK ''Jēkabpils" spēli iesāka rezultatīvi - ar precīzu divpunktu metienu rezultātu atklāja Modests Kumpis, no tālās distances precīzi bija Sandis Silavs un Rinalds Sirsniņš un rezultāts 8:0 viesu labā. Jēkabpilieši turpināja veiksmīgi uzbrukt pretinieku grozam, un ceturtdaļas izskaņā Tailers Larsons trāpīja ceturto no astoņiem komandas tālmetieniem, panākot komandai desmit punktu pārsvaru (28:18).

Arī otrajā ceturtdaļā Mārtiņa Gulbja trenētie vīri nespēja atvairīt ''lūšu" uzbrukumu, un rezultāta starpība spēles 15. minūtē pieauga līdz 16 punktiem (41:25). Tomēr "Jēkabpils" komandas sasniegtā piezīmju norma ļāva jelgavniekiem gūt punktus no soda līnijas, tādejādi Kristaps Pļavnieks kopā ar Augustu Šuliausku atspēlējās līdz 11 punktu deficītam (41:30). Tas mudināja BK ''Jēkabpils" galveno treneri Igoru Miglinieku sasaukt savus vīrus uz minūtes sapulci. Pēc tās Šuliausks panāca 10 punktu starpību, bet atlikušajās pirmā puslaika divās ar pusi minūtēs Larsons un Kumpis atgrieza jēkabpiliešiem komfortablu 15 punktu pārsvaru (47:32)

Trešās ceturtdaļas pirmajās piecās minūtēs spēle ritēja ierasto gaitu (54:39), bet tad ar Kristapa Gludīša tālmetienu iesākās jelgavnieku sešpadsmit punktu izrāviens, no kuriem deviņus punktus guva Andris Justovičs. Jēkabpilieši uz šo laukuma saimnieku ofensīvu atbildēja vien ar pieciem punktiem, un pirms izšķirošās ceturtdaļas pārsvars ''lūšiem" vairs tikai četru punktu vērtībā - 59:55.

Pēdējās ceturtdaļas septītajā minūtē Šuliauska tālmetiens izlīdzināja rezultātu (64:64), un laukuma saimnieki pirmo reizi mačā pārņēma vadību, līdz pat spēles finālsvilpei turot viesus vismaz viena precīza metiena attālumā. Lai cik pārliecinošs bija BK ''Jēkabpils" sniegums pirmajā puslaikā, spēlē tomēr tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 74:80. Tas bija jēkabpiliešu septītais zaudējums desmit spēlēs "Aldaris" LBL.

''Otrajā puslaikā, sastopoties ar pirmajām grūtībām, komanda pazaudēja raksturu, mēs pazaudējām kopības sajūtu un sākām spēlēt katrs par sevi. Ja mēs spēlējam pa vienam, tad pretiniekam ir viegli mūs apspēlēt. Pārādījās uztraukums, pieļāvām kļūdas aizsardzībā un vairs nevedās arī uzbrukums. Grūtībās mums jāspēj saglabāt kopības sajūta, komandai jābūt vienotai kā dūrei, kas cīnās," komentēja BK ''Jēkabpils" galvenais treneris Igors Miglinieks.

"Aldaris", 22. novembris

BK "Jēkabpils" - BK "Jelgava" 74:80 (28:18, 19:14, 12:23, 15:25)

"Jēkabpils": Silavs 20, Sirsniņš 12, Kumpis 12, Veselovs 11 (6ab), Larsons 11, Rutkausks 4 (6ab), Dušels 4, Virsis, Gūtmanis

Nākamā BK ''Jēkabpils" spēle notiks otrdien, 24. novembrī Jēkabpils sporta namā, kad BK ''lūši" "Triobet" Baltijas Basketbola līgas ietvaros savā laukumā uzņems "Barsy" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!