Basketboal klubs "Ogre" otrdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 82:75 (23:14, 17:15, 25:19, 17:27) uzvarēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību.

Ogres komandā rezultatīvākais ar 14 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Kristaps Dārgais, 13 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Rinaldam Sirsniņam, vēl pa 13 punktiem guva Andrē Volkers, Rihards Zēbergs un Jānis Pozņaks, bet 12 punktus guva Uģis Pinete.

Tikmēr viesiem no Valmieras ar 18 punktiem atzīmējās Edmunds Elksnis, 12 punkti bija Valteram Vēverim, bet astoņi punkti un desmit atlēkušās bumbas – Ervīnam Jonātam.

Pirmajā ceturtdaļā ar 11 punktu izrāvienu ogrēnieši ieguva deviņu punktu pārsvaru, taču valmierieši to sadeldēja un otrajā ceturksnī pārņēma vadību. Tiesa, laukuma saimnieki puslaiku noslēdza ar 13 punktiem pēc kārtas, pirmās 20 minūtes uzvarot ar rezultātu 40:29.

Otrajā puslaikā valmierieši pāris reizes samazināja "Ogres" pārsvaru zem desmit punktiem, taču nespēja lauzt cīņas gaitu.

Ogres komanda ar piecām uzvarām deviņās spēlēs ieņem trešo vietu, bet Valmieras vienība ar diviem panākumiem deviņās cīņās ir piektā.

Pirmā apļa spēlē Valmierā Ogres komanda uzvarēja ar rezultātu 86:67.

Ogres komanda pēc sāpīgā zaudējuma Ventspilī (81:82) pārliecinoši pieveica "Latvijas Universitāti" (83:58). Komandas rezultatīvākā spēlētāja godā izvirzījies Andrē Volkers (vidēji spēlē 14,4 punkti), tāpat starp līderiem ir Kaspars Bērziņš un Uģis Pinete.

"Valmiera Glass"/ViA pirms izlašu spēlēm atvēlētās pauzes piedzīvoja sāpīgu zaudējumu Liepājā (72:79). Edmunds Elksnis ir starp visas līgas līderiem divās no trim galvenajām statistikas nominācijām – vidēji spēlē 20,8 punkti un 7,1 rezultatīva piespēle.

Nedēļas nogalē paredzētas otrā apļa pēdējās kārtas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!