Pie septītā panākuma BBL čempionātā tikuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos ar 83:77 pieveica līgas pastarīšus "Baltai", liecina informācija BK "Ventspils" mājaslapā.

Double-double - 15 punkti un 11 atlēkušās bumbas - Toda Abernetija rēķinā, bet Mamadi Diane un Džamars Jangs guva pa 17 punktiem.

Mačs sākās ar Džamara Jangam diviem tālmetieniem un Mamadi Diane sodiem (8:3). Ventspilnieki varēja arī attālināties vēl vairāk, bet sekoja neprecīzas piespēles un sasteigti metieni, tāpēc nostiprināties vadībā nesanāca. Tiesa, ceturtdaļas vidū mājinieki sauca pēc minūtes pārtraukuma – mūsējie apturēja sāncenšu uzbrukumu,sekoja Sema Vilarda tāla piespēle un Janga trieciens no augšas (10:5). Mājiniekiem gan izdevās panākt izlīdzinājumu, taču ventspilnieki, ļoti aktīvi un ātri strādājot savā laukuma pusē regulāri piespieda lietuviešiem kļūdīties. Pēc Diane trīs punktu gājiena ventspilnieki jau bija vadībā 19:12, taču pēdējām minūtēm apņēmības pietrūka.

Mājinieki guva deviņus punktus pēc kārtas, uz ko BK ″Ventspils″ atbildēja ar Ronalda Zaķa triecienu grozā no augšas, tā atkal atgūstot vadību. Pēdējie punkti ceturtdaļā tomēr bija ″Baltai″ kontā, un lietuvieši to noslēdza savā labā 22:21.

Izgāzuši pirmos divus otrās ceturtdaļas uzbrukumus, ventspilnieki ķērās pie maiņām, laižot laukumā gandrīz to pašu piecinieku, kas pirmajā periodā spēja nodrošināt vadību. Tas nostrādāja, jo izdevās gūt piecus punktus pēc kārtas un atkal tikt priekšā, taču uz īsu laiku. Nosargāt neizdevās arī sešu punktu pārsvaru (36:31), un, galu galā, pašu steigas un kļūdu dēļ puslaiku nācās pabeigt iedzinējos – 38:41.

Ventspilnieki atsāka, savu grozu noturot neieņemtu, bet paši gūstot sešu punktus pēc kārtas, taču mājinieki atbildēja ar to pašu. Turklāt jau ceturtajā piezīmē iedzīvojās Tods Abernetijs, bet Meieram tādas bija trīs. Pamazām gan izdevās sakārtot aizsardzību, taču apvienot to ar labu uzbrukumu nekā nesanāca. BK ″Ventspils″ varēja izvirzīties vadībā un ne tikai viena metiena attālumā, taču Grejs netrāpīja brīvu tālmetienu, bet Abernetijam veiksmīgi noslēgt ātro uzbrukumu patraucēja Kaspars Vecvagars. Tomēr pirms pēdējās desmitminūtes vadībā bija viesi - 57:56.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā ventspilnieki turpināja spēlēt aizsardzībā. Kad līdz pamatlaika beigām bija atlicis nedaudz mazāk par septiņām minūtēm, Zigimants Janavičs malā ar piekto piezīmi dabūja Mārtiņu Meieru, tomēr vadībā turējās BK ″Ventspils″. Nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām pārsvars bija jau septiņi punkti, tomēr bez intrigas neiztika. Ventspilnieku kļūdas punktos pārvērtā Vene un Vecvagars, panākot 70:73.

Izšķirošajos brīžos precīzāki tomēr bija Gundara Vētras padotie, labi nospēlējot pie sava groza un precīzi metot soda metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!