Foto: F64

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā trešdien savā laukumā ar 91:66 (27:19, 28:19, 13:16, 23:12) pārliecinoši uzvarēja Itālijas komandu Varēzes "Openjobmetis", svinot otro panākumu četros mačos.

Rezultatīvākais ventspilniekiem ar 18 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Aigars Šķēle; septiņus no šiem punktiem viņš sameta pēdējās trijās minūtēs, kad dueļa uzvarētājs jau bija izšķirts.

Vēl 16 punktus guva Villijs Dīns, kurš realizēja visus četrus izpildītos tālmetienus, bet pa 13 punktiem sameta Kristaps Janičenoks un Ronalds Zaķis, kuram bija arī 12 atlēkušās bumbas.

Savukārt Itālijas vienībai ar 17 punktiem palīdzēja Kongo basketbolists Kristians Ejenga.

Maču ventspilnieki sāka sekmīgi, un jau otrās minūtes sākumā pēc kapteiņa Kristapa Janičenoka tālmetiena panāca 7:2. Kaut viesi ātri panāca izlīdzinājumu, "Ventspils" uzreiz veica nākamo izrāvienu, un ceturtdaļas priekšpēdējās minūtes ievadā Villija Dīna tālmetiens panāca 20:11. Savukārt ceturtdaļas pēdējā sekundē trīs punktus guva arī Rihards Kuksiks, un pēc desmit spēlētām minūtēm rezultāts bija 27:19.

Otrās ceturtdaļas ievadā Ronalds Zaķis ar diviem punktiem pirmoreiz panāca desmit punktu pārsvaru, tomēr dažās nākamajās minūtēs sekmīgāki bija "Openjobmetis", kas samazināja "Ventspils" pārsvaru līdz 31:28. Turpinājumā atkal mājinieki darbojās pārliecinošāk par pretiniekiem un ceturtdaļas septītajā minūtē divi Folerina Kempbela soda metieni deva 42:31 vadību. Puslaika beigās "Ventspils" uzbruka ļoti veiksmīgi, īsā laikā tālmetienus trāpīja Dīns un Kempbels, kas mājiniekiem ļāva jau būt vadībā ar 55:38.

Otrajā puslaikā viesi sameta pirmos sešus punktus, tomēr, kaut atkal abām komandām bija veiksmīgu un neveiksmīgu epizožu periodi, tuvāk par desmit punktiem "Ventspils" pretiniekus nepielaida un pirms pēdējām desmit minūtēm joprojām bija stabilā vadībā ar 68:54. Savukārt noslēdzošajā ceturtdaļā jau vienības spēlēja brīvāk un "Ventspils" guva pārliecinošu uzvaru.

Iepriekšējā sezonā "Openjobmetis" pārstāvēja pašlaik "Ventspils" sastāvā spēlējošais latvietis Rihards Kuksiks, kurš ar vienību sasniedza FIBA Eiropas kausa izcīņas finālu, tajā sīvā cīņā piekāpjoties Vācijas klubam Frankfurtes "Skyliners". Tikmēr "Ventspils" pagājušajā sezonā šajā turnīrā apstājās astotdaļfinālā.

Iepriekšējo reizi "Ventspils" ar Varēzes klubu tikusies 2003./2004. gada sezonā, kad komanda, ko arī toreiz vadīja Kārlis Muižnieks, ULEB kausa ietvaros savā laukumā vispirms cieta neveiksmi ar 66:75, bet izbraukumā piekāpās ar 75:85.

Vēl vienā C apakšgrupas mačā trešdien grūtu uzvaru izcīnīja "Neptunas", kas ar 64:63 (17:19, 16:13, 10:18, 21:13) viesos uzveica "Ewe Baskets". Uzvara tika izrauta četras sekundes pirms pamatlaika beigām, kad precīzi meta Džerajs Grānts, kurš iepriekš divas sezonas spēlēja "Ventspils" komandā.

Ceturtās kārtas izspēle tika iesākta jau otrdien, kad zaudējumus piedzīvoja Latvijas basketbolistu pārstāvētie klubi. Peinera PAOK savu skatītāju priekšā ar 61:67 piekāpās Francijas komandai Vilērbānas "Asvel", kamēr Freimanis un "Muratbey" viesos ar 77:83 pagarinājumā zaudēja "Rosa" basketbolistiem.

C apakšgrupas kopvērtējumā pēc četrām kārtām līderpozīcijā ar četrām uzvarām nostiprinājusies "Neptunas" komanda, tai ar diviem panākumiem seko "Ewe Baskets", PAOK, "Asvel", "Rosa" un "Ventspils vienības, bet viena uzvara ir "Openjobmetis" un "Muratbey" rēķinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!