Foto: F64

Basketbola klubs "Ventspils" trešdien un ceturtdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) spēles Igaunijā aizvadīs bez abu savu treneru klātbūtnes, ziņo klubs. Galvenā trenera lomu pildīs savainotais aizsargs Artūrs Ausējs.

"Ventspils" vienība trešdien viesosies pie "Parnu Sadam" komandas, bet ceturtdien tiksies ar Tallinas "Kalev"/"Cramo" vienību.

"Ievērojot "Pafbet" līgas Covid-19 protokolu, uz spēli nedosies ne [galvenais treneris] Gints Fogels, ne [trenera asistents] Andris Gūtmanis," paziņo klubs. "Kā galvenais treneris debitēs Artūrs Ausējs."

Kluba ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics portālam "Delfi" apstiprināja, ka arī viņš atradīsies uz komandas rezervistu soliņa, bet trenera pienākumus pildīs Ausējs, kurš 5. februārī aizvadītajā spēlē pret "Latvijas Universitāte" komandu guva savainojumu.

Uzvarēto spēli pret LU vienību vadīja galvenā trenera asistents Andris Gūtmanis, kuru Ventspils komandas basketbolisti pēc spēles ģērbtuvē īpaši apsveica ar pirmo uzvaru galvenā trenera pienākumu izpildītajā amatā. Savukārt pēdējos divus treniņus pirms gaidāmās spēles Pērnavā jau vadīja Ausējs, aizpildot ar Covid-19 inficētā Gūtmaņa lomu.

31 gadu vecais Latvijas izlases basketbolists "Ventspils" kluba rindās aizvada jau otro sezonu.

Ventspils klubs ar 12 panākumiem 13 spēlēs ieņem otro vietu Latvijas-Igaunijas līgā, turnīra tabulā atrodoties vien aiz saviem sāncenšiem "VEF Rīga" komandas (17-1). Trešajā vietā ar 16 panākumiem 18 spēlēs ir "Kalev" komanda, bet septīto vietu ar deviņām uzvarām un tikpat zaudējumiem ieņem "Parnu Sadam" komanda.

Pērnavas komandā spēlē uzbrucējs Andris Misters, bet Igaunijas galvaspilsētas komandu pārstāv treneri Roberts Štelmahers un Akselis Vairogs, kā arī spēlētāji Ojārs Siliņš un Mārcis Vītols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!