Foto: FIBA

Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa otrā posma K grupas pēdējā, sestajā, spēlē viesos pārspēja Ainara Bagatska vadīto "Kyiv" un uzvarēja K grupā.

"Ventspils" uzvarēja "Kyiv" ar 88:80 (23:15, 18:24, 20:15, 23:24).

Timotijs Neokartess Šortss uzvarētāju rindās sakrāja 22 punktus, sešas rezultatīvas piespēles un piecas pārtvertas bumbas. 18 punkti Vesam Vašpunam, 14 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Raienam Luteram, bet "double-double" - 12 punkti un desmit atlēkušās bumbas - Ronaldam Zaķim. Mājinieku rindās 20 punktus guva Serhijs Pavlovs.

Spēles sākumā labāk veicās mājiniekiem, kuri pēc Vladislava Koreņuka divpunktu metiena panāca 8:3 savā labā. Ventsplinieki atbildēja ar 12:0 izrāvienu, ko ar diviem metieniem no groza apakšas uzsāka Ronalds Zaķis, bet pabeidza ar trīspunktu gājienu Timotijs Neokartess Šortss - 15:8 jau viesu labā.

Otrās ceturtdaļas sākumā tika panākts arī 11 punktu pārsvars, taču kijevieši izlīdzināja no sākuma spēli, pēc tam - arī rezultātu, pēc Bogdana Bļizņuka divpunktu metiena 15.minūtē panākot 32:31 savā labā.

Vēlreiz izrāvienu ventspilnieki veica trešās trešdaļas otrajā pusē, 51:50 pēc Klāva Čavara divpunktnieka pārvērsdami par 59:51 savā labā. Rezultāta starpībai svārstoties, ventspilnieki uzvaru noturēja un uzvarēja grupā.

K grupā piecas uzvaras sešās spēlēs ir "Ventspilij", "Kyiv" finišēja ar četriem panākumiem, trīs panākumi ir Kermendas "Egis", kas trešdien savā laukumā ar 87:80 pieveica Zvolles "Landstede Hammers", bet Nīderlandes klubs finišēja ar sešiem zaudējumiem.

Pirms pēdējās kārtas "Kyiv" un "Ventspils" vienības jau bija nodrošinājušas tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā un devās laukumā cīņā par pirmo vietu K grupā un maču izslēgšanas turnīrā ar Turcijas komandu "Bahcesehir". Zaudētājus gaidīja tikšanās ar citu Turcijas vienību - Izmiras "Pirnar Karsiyaka".

Pirmajā mačā savā laukumā "Ventspils" piedzīvoja līdz šim vienīgo zaudējumu šīs sezonas FIBA kausa izcīņā - 78:81.

"Ventspils" pirmajā posmā triumfēja savā grupā, pa divām reizēm pārspējot Prištinas "Sigal" no Kosovas, Nikosijas APOEL no Kipras un Baireitas "Medi" no Vācijas. Savukārt "Kyiv" apakšgrupā ieņēma pirmo vietu ar bilanci 4-2, otrajā vietā grupā atstājot Minskas "Cmoki" ar Edmundu Valeiko treneru kolektīvā.

Citā FIBA Eiropas kausa mačā Latvijas basketbolists Artis Ate J grupas sestajā spēlē guva sešus punktus, sekmēja Klužas-Napokas kluba panākumu savā laukumā un iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" savā laukumā ar 82:71 (24:20, 15:21, 25:18, 18:12) pieveica Nescionas "Ironi" no Izraēlas.

Ate šajā spēlē laukumā pavadīja 19 minūtes un 51 sekundi, kuras laikā iemeta sešus punktus, grozā raidot divus no trijiem divpunktu metieniem, kā arī abus "sodiņus", bet netrāpot divus trīspunktu metienus.

Tāpat basketbolists divreiz pārtvēra bumbu, pa trijām reizēm nopelnīja personisko piezīmi un izcīnīja atlēkušo bumbu, kā arī maču noslēdza ar efektivitātes koeficientu astoņi.

Uzvarētājiem pa 15 punktiem Darko Planiniča un Donāta Taroļa kontā, abiem izceļoties ar attiecīgi deviņām un astoņām atlēkušajām bumbām. Viesu rindās 22 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Entonija Fišera kontā.

Pirmajā aplī Klužas-Napokas klubs izbraukumā uzvarēja pretiniekus ar 84:81.

Ceturtdaļfinālā Rumānijas klubs divās spēlēs tiksies ar kādu no I grupas vienībām - Baireitas "Medi" no Vācijas vai Lisabonas "Benfica".

Uzvara ļāva Rumānijas klubam ieņemt otro vietu grupā, jo otrā grupas mačā Minskas "Cmoki" ar Edmundu Valeiko treneru korpusā savā laukumā pagarinājumā ar 68:62 (18:11, 20:13, 9:20, 10:13, 11:5) apspēlēja Oradeas CSM CSU no Rumānijas.

Klužas-Napokas vienībai un "Cmoki" otrā posma sešās spēlēs guva pa četrām uzvarām, taču labāki rezultāti savstarpējās spēlēs bija minskiešiem, arī viņiem iekļūstot ceturtdaļfinālā. Ar diviem panākumiem J grupā finišēja Oradeas CSM CSU un Nescionas "Ironi".

Ates komanda turnīra pirmajā kārtā ar pieciem panākumiem uzvarēja G grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!