Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas čempionvienība basketbolā "Ventspils" lūko noslēgt līgumu ar 24 gadus veco grieķu saspēles vadītāju Niku Giku, apgalvo portāls "Basketplus.gr".

Kā apgalvo medijs, basketbolists piektdien izlidos uz Rīgu, lai vēlāk parakstītu līgumu, par ko visas puses jau vienojušās.

Kopš 2013.gada Giks spēlēja pašmāju klubā Saloniku "Aris", kas sacenšas valsts augstākajā līgā. Pašlaik komanda čempionāta kopvērtējumā ar sešām uzvarām desmit mačos ieņem piekto vietu, bet Giks deviņās aizvadītajās spēlēs guva vidēji 3,0 punktus, veica 1,7 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,4 atlēkušās bumbas.

Ceturtdien "Aris" komanda paziņoja par līguma laušanu ar basketbolistu. Pats Giks izteicies, ka vēlas atrast klubu, kurā viņam tiks uzticēta nozīmīgāka loma laukumā.

Pirms pārējas uz "Aris" komandu Giks spēlēja valsts otrajā līgā.

"Ventspils" komanda pašlaik sacenšas vienīgi "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL), kur ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir kopvērtējuma līdere. Vienība Eiropas kausa izcīņas turnīrā nepārvarēja pirmo posmu, bet sezonas turpinājumā tā iesaistīsies Baltijas Basketbola līgas (BBL) sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!