Latvijas pagājušās sezonas čempionvienība basketbolā "Ventspils" pēc īstermiņa sadarbības līguma beigām nav pagarinājusi līgumu ar saspēles vadītāju Sandi Buškevicu.

Basketbolists pusotra mēneša laikā aizvadīja vairākas sekmīgas spēles, kādu brīdi esot pat vienīgais spēlēt varošais saspēles vadītājs komandā. Pēdējā mačā, kas notika sestdien, Buškevics 30 minūšu laikā guva 17 punktus un izpildīja sešas rezultatīvas piespēles, bet "Ventspils" ar rezultātu 94:80 negaidīti pieveica Kauņas "Žalgiris" komandu.

"Liels paldies Sandim par ieguldīto darbu un laiku, ko viņš pavadīja Ventspils klubā. Sanda pievienošanās komandai bija tieši laikā, jo spēles izlaist bija spiests mūsu pamata saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks," izteicās komandas ģenerālmenedžeris Mārtiņš Rībens. "Pirms pusotra mēneša vienojāmies, ka Sandis mums palīdzēs līdz janvāra beigām. Sandis savu vienošanos godprātīgi pildīja un pašaizliedzīgi strādāja kā treniņos, tā arī spēlēs. Janvāra pēdējā dienā sēdāmies pie saruna galda un nolēmām sadarbību neturpināt."

Kā izteicās Rībens, komandas galvenajam trenerim Silvano Poropatam ir savs redzējums par komandas modeli un spēles koncepciju, ņemot vērā viņa vēlmes, tiks izanalizēti arī citi kandidāti gan uz saspēles vadītāja, gan uz centra spēlētāju pozīcijām. "Šobrīd izvērtējam visus pieejamos kandidātus, centīsimies piemeklēt atbilstošākos spēlētājus minētajās pozīcijās. Darīsim visu iespējamo, lai jau drīzumā kāds no viņiem ierastos Ventspilī."

Buškevics "Ventspils" komandā atgriezās decembra vidū. 32 gadus vecais un 190 centimetrus garais Buškevics pirmos deviņus savas karjeras gadus pavadīja tieši "Ventspils" klubā (1994.-2003.gads), bet tad pirmo reizi devās peļņā uz ārzemēm, pievienojoties Stambulas "Galatasaray".

Pavadījis sezonu Turcijā, 2004./2005.gada sezonā Buškevics spēlēja Permas "Ural Great" un Maskavas apgabala "Dinamo" komandās Krievijā. 2005.gadā aizsargs pievienojās Viļņas "Lietuvos rytas" komandai, bet pēc gada - toreiz ambiciozajai "ASK Rīga" vienībai.

Pēc atlaišanas no kluba 2008.gadā ilgu laiku basketbolistam nebija darba, bet pagājušā gada nogalē viņš devās uz Itāliju, lai pievienotos pastarīšiem Udīnes "Snaidero", tomēr Buškevics atgriezās mājās vēl pirms sezonas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!