Foto: F64

Latvijas vicečempioni basketbolā "Ventspils" otrdien pārbaudes spēlē, gatavojoties jaunajai sezonai, ar rezultātu 72:66 (21:11, 22:21, 20:16, 9:18) savā laukumā pieveica "Tartu" vienību.

Rezultatīvākais ventspilnieku rindās bija Bleiks Hamiltons, kurš guva 15 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušas bumbas un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, ar 14 punktiem atzīmējās Māris Gulbis, bet ar 13 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Ronalds Zaķis. Viesiem 17 punktus sameta lietuvietis Vītenis Čižausks.

Trešās ceturtdaļas gaitā ventspilniekiem bija arī 15 punktu pārsvars, dueļa izskaņā viesi pietuvojās līdz 63:65, tomēr "Ventspils" uzvaru noturēja.

Pirms tam nedēļas nogalē "Ventspils" ar 75:91 kapitulēja Latvijas basketbola speciālista Nikolaja Mazura trenētajai Krievijas komandai "Parma", kura gatavojas VTB Vienotās līgas čempionātam, bet šajā nedēļas nogalē vienība piedalīsies turnīrā Liepājā.

Tikmēr "Valmiera/ORDO" komanda paziņojusi, ka tās sastāvā nākamajā sezonā atgriezīsies Edmunds Elksnis. Viņš no 2011. gada četras sezonas pārstāvēja Valmieras vienību, bet iepriekšējās divās sezonās bija viens no "Jūrmala"/"Fēnikss" vadošajiem spēlētājiem.

2016./2017. gada sezonā Elksnis "Jūrmala/Fēnikss" kluba sastāvā "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā laukumā devās 21 spēlē, vidēji gūstot 9,5 punktus, izcīnot 2,6 atlēkušās bumbas un atdodot 2,6 rezultatīvas piespēles, bet "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā viņš piedalījās septiņās cīņās, kurās izcēlās ar vidēji spēlē gūtiem 10,7 punktiem un 2,4 rezultatīvajām piespēlēm.

Savukārt BK "Ogre" komanda trešdien pavēstījusi, ka tās sastāvā arī uz nākamo sezonu paliks Guntis Sīpoliņš, kurš nesen ar Latvijas studentu izlasi izcīnīja bronzu Pasaules Universiādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!