Foto: FIBA

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) klubam "Ventspils" līdz sezonas beigām pievienojies uzbrucēja pozīcijas spēlētājs Aurims Majausks, ziņo vienība.

1,99 metrus garais Majausks sezonu uzsāka Lielbritānijas klubā Londonas "Lions", kas šosezon arī piedalījās FIBA Eiropas kausa turnīrā.

"Esam priecīgi, ka mūsu komandai pievienojies basketbolists, kurš, kā plānojam, palīdzēs mums abu grozu tuvumā," izsakās "Ventspils" komandas ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics. "Aurims mums palīdzēs dažādot uzbrukumu un ar viņu ceram būt mobilāki aizsardzībā."

28 gadus vecais basketbolists dzimis Marijampolē, bet vidusskolas vecumā pārvācās uz ASV, kur vēlāk četras sezonas nospēlēja "Sam Houston State" universitātē.

Pēc atgriešanās Eiropā uzbrucējs spēlējis Serbijā, Islandē, Ukrainā, kā arī Lietuvas otrajā augstākajā līgā. Pagājušajā sezonā lietuvietis Zaporižjas komandas rindās vidēji spēlē guva 13,6 punktus un savāca 5,8 atlēkušās bumbas, bet šosezon "Lions" komandas labā Eiropas kausā Majausks vidēji atzīmējās ar 9,5 punktiem spēlē.

Uzbrucējs tādējādi kļuvis par otro "Ventspils" kluba basketbolistu, kurš iepriekš spēlējis Islandes čempionātā. Pagājušajā sezonā "Thor" komandas sastāvā par Islandes čempionu kļuva pašreizējais ventspilnieku saspēles vadītājs Larijs Tomass.

"Ventspils" vienība pirmdien mājās piekāpās atjaunotā Latvijas basketbola Užavas kausa finālā, atzīstot "VEF Rīga" pārākumu. Šajā spēlē mājinieki iztika bez potītes savainojumu guvušā Andreja Šeļakova, ceturtā un piektā numura pozīcijā paļaujoties uz Denisu Krestiņinu, Gunti Sīpoliņu un Linardu Jaunzemu.

Latvijas-Igaunijas čempionātā "Ventspils" ar 18 uzvarām 21 spēlē ieņem otro vietu un jau piektdien mājās uzņems "Avis Utilitas Rapla" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!