Foto: DELFI

Latvijas vicečempioni basketbolā "Ventspils" papildinājuši sastāvu ar pieredzējušo lietuviešu centru Mihailu Aņisimovu, ziņo Lietuvas un Ukrainas mediji.

Kā vēsta Ukrainas žurnālists Oleksandrs Prošuta, darījumu apstiprinājusi šīs valsts komanda Kijevas "Budiveļņik", kurai bija līgums ar lietuviešu basketbolistu. Tāpat par darījumu otrdien ziņoja arī Lietuvas portāls "basketnews.lt".

Aņisimovs "Budiveļņik" komandā spēlēja kopš 2009. gada un pērn īslaicīgi bija izīrēts Lietuvas vienībai Klaipēdas "Neptunas". Iepriekšējā sezonā viņš ar ievērojami novājināto "Budiveļņik" komandu izcīnīja trešo vietu Ukrainas čempionātā, vidēji mačā gūstot 14,6 punktus un izcīnot 6,4 bumbas zem groziem.

Savas karjeras sākuma daļā 2006./2007. gada sezonā Aņisimovs spēlēja arī Latvijas komandā "Barons"/LMT.

2005. gadā viņš ar Lietuvas U-21 izlasi triumfēja pasaules čempionātā.

Kā zināms, pirms nedēļas "Ventspils" arī noslēdza pilnvērtīgu līgumu ar lietuvieti Simu Buterleviču, kurš izturēja pārbaudes laiku. Tāpat vienībā ir arī amerikāņu leģionāri Kvameins Mičels un Alans Viginss.

Kā zināms, nākamajā sezonā "Ventspils" spēlēs jaunizveidotajā FIBA Eiropas kausā, kā arī "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā un Baltijas Basketbola līgā (BBL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!