Foto: F64

Latvijas basketbola klubam "Ventspils" pievienojies latvietis Mārcis Vītols, kurš šosezon debitēja arī Latvijas valstsvienībā, informēja komandas preses dienests.

26 gadus vecais aizsargs līgumu ar Latvijas čempioniem noslēdzis līdz 2020. gada pavasarim. Vītols šajā sezonā bija devies leģionāru gaitās uz Ukrainu, kur pievienojās Odesas "Dinamo" komandai. Ukrainas čempionātā Vītols piedalījās 20 spēlēs, vidēji nepilnās 28 minūtēs vidēji sakrājot desmit punktus, četras rezultatīvas piespēles un divas atlēkušās bumbas.

Vītols jau aizvadījis pirmo treniņu ar savu jauno komandu, un nākamajā spēlē varētu jau debitēt.

""Ventspils" komanda komentārus neprasa. Brīdī, kad lauzu līgumu ar Odesas klubu, nāca piedāvājums arī no ventspilniekiem, ko nešaubīgi pieņēmu. Priecājos, ka varu pievienoties BK "Ventspils" un cīnīšos kopā ar komandu par visaugstākajiem sasniegumiem gan Latvijas, gan starptautiskos turnīros," kluba mājaslapā citēts Vītols.

Valmieras basketbola skolas audzēknis iepriekšējās trīs sezonas bija viens no BK "Ogre" līderiem, bet vēl pirms tam bijis "Valmieras" un "Latvijas Universitātes" komandās. Vītols ir bijis Latvijas U-20 un U-19 izlases sastāvā, piedalījies Eiropas un Pasaules čempionātos. Šajā sezonā iekļauts arī Latvijas nacionālā vīriešu basketbola izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!