Foto: DELFI

Latvijas basketbola klubam "Ventspils" sezonas sākumā vairāki spēlētāji iedzīvojušies savainojumos, tāpēc kluba vadība papildinājusi sastāvu ar ASV aizsargu Damjēru Pitsu, vēsta kluba preses dienests.

BK "Ventspils" sastāvā šobrīd ir lieli "robi" – dažādu iemeslu dēļ nevar spēlēt četri spēlētāji. Alans Viginss šogad nav aizvadījis nevienu spēli, Artjoms Butjankovs savainojis potīti, Mihails Aņisimovs ir sasirdzis, bet svaigākais pienesums komandas lazaretei ir Rihards Lomažs. Pēc aizvadītās nedēļas LBL čempionāta spēles ar LU, Lomažs tika nogādāts slimnīcā, lai veiktu nepieciešamo operāciju, un viņa atgriešanās laukumā plānota aptuveni pēc pusotra mēneša.

Uz brīdi paliekot bez četriem spēlētājiem un zinot, ka nākamnedēļ sākas FIBA Eiropas kausa sezona, aktuāls kļuva jautājums par jaunu spēlētāju piesaistīšanu. Šobrīd BK "Ventspils" rīcībā atrodas Pitss, kurš komandā atrodas uz pārbaudes laiku līdz oktobra beigām. Plānots, ka līdz pārbaudes laika beigām viņš piedalīsies trīs spēlēs, pēc kurām tad arī tiks lemts par viņa turpmāko likteni Ventspilī.

Laikā no 2008./09. līdz 2011./12. gada sezonai Pitss pārstāvēja "Marshall University" NCAA čempionātā un studiju laikos paspēja aizvadīt 123 spēles (113 uzsāka sākuma pieciniekā). Vidēji ik mačā Pits laukumā bijis 30,7 minūtes, guvis 12,6 punktus un izdarījis 4,2 rezultatīvas piespēles.

Pēc NCAA Pits pārcēlies uz Eiropu, kur 2012./13. gada sezonā spēlēja Islandes klubā "KFI Reykjavik". 16 čempionāta spēlēs viņš vidēji ik mačā guva pa 33,5 punktiem un bija visa čempionāta rezultatīvākais spēlētājs. Nākamajā sezonā Pitss pārcēlās uz Turcijas otrās līgas komandu "Istanbul DSI", kur 31 spēlē vidēji katrā mačā guvis 19,4 punktus.

Savukārt 2014./15. gada sezonā Pitss pierakstījās Itālijas A2 sērija komandā "MEC-Energy Roseto" un arī tur kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Pērn 30 aizvadītajos mačos viņš ik mačā guva 18,6 punktus, izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas, izdarīja 3,9 rezultatīvas piespēles un 2,9 reizes kļūdījās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!