Foto: F64

Basketbola kluba "Ventspils" spēlētāji šajā nedēļā iejutīsies treneru lomā un dosies uz Ventspils vispārizglītojošam skolām, lai sagatavotu skolēnus basketbola turnīram "Basketvīruss", kurš norisināsies 12. aprīlī Olimpiskā centra "Ventspils" Basketbola hallē, informēja klubs.

Šajā nedēļā, no 7.-11. aprīlim, katru dienu BK "Ventspils" spēlētāju dosies uz Ventspils skolām, lai trenētu savu komandu, kuras sastāvā ir 7.-8. klases zēni. Tikai divi no 15 spēlētājiem ir saistīti ar basketbolu, pārējie šo sporta spēli spēlējuši vien sporta stundās. BK "Ventspils" spēlētājiem ir jāizveido komanda, jāapmāca un galu beigās arī jāuzvar turnīrā. Tādējādi tiks noteikta labākā Ventspils "Basketvīrusa" skola, kā arī labākie treneri BK "Ventspils" spēlētāju vidū.

Šajā pasākumā piedalīsies sešas Ventspils vispārizglītojošās skolas – Ventspils 1. pamatskola, 2. pamatskola, 1. ģimnāzija, 4.vidusskola, 5. vidusskola un 6. vidusskola. BK "Ventspils" spēlētāji veica izlozi, kuras skolas treneri viņi būs turpmāko nedēļu un mēģinās aizvest savu komandu līdz uzvarai turnīrā, kurš notiks 12. aprīlī. Par Ventspils 1. pamatskolas treneriem kļuva Lorenco Viljams un Dāvis Lejasmeiers, 2. pamatskolas komandu trenēs Māris Gulbis un Kristers Zeidaks, 1. ģimnāzijas komandu vadīs Harvejs Grants un Jānis Timma, 4.vidusskolas komandu trenēs Akselis Vairogs un Ronalds Zaķis, 5.vidusskolas treneri būs Vilijs Kemps un Mārtiņš Laksa, bet 6. vidusskolas komandas vadītāji būs Sandis Valters un Artjoms Butjankovs.

Basketbola klubs "Ventspils" aicina skolas atbalstīt savas komandas un 12. aprīlī plkst. 10:00 doties uz Olimpiskā centra "Ventspils" Basketbola halli, kur līdzi just savai skolas komandai, kā arī atbalstīt BK "Ventspils" spēlētājus, kuri būs iejutušies treneru lomā. BK "Ventspils" cer, ka šis turnīrs nākotnē kļūs par tradīciju un jauniešu vidū popularizēs basketbolu, mīlestību pret savu skolu, skolas biedriem un veselīgu dzīvesveidu.

Visas nedēļas garumā BK "Ventspils" aktīvi informēs par notikumiem skolās, treniņu norisēm, kā arī dzirdēsim komandu treneru un viņu audzēkņu viedokli. Basketvīruss Ventspilī var sākties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!