Foto: F64

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" turpinās sadarbību ar pieredzējušo amerikāņu saspēles vadītāju Viliju Dīnu, vēsta komanda.

Dīns "Ventspils" komandai pievienojās martā, palīdzot komandai izcīnot "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionāta bronzas medaļas. 19 LBL spēlēs viņš vidēji guva 15,4 punktus, izdarīja 4,9 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,6 atlēkušās bumbas.

Pēc pagājušās sezonas "Ventspils" komandai bija iespēja neturpināt sadarbību ar Dīnu, tomēr kluba vadība pieņēma lēmumu, ka pieredzējušais spēlētājs būs noderīgs arī nākamajā sezonā.

Amerikāņu aizsargs, kuram ir arī Bulgārijas pilsonība, ir ar bagātu pieredzi Eiropas basketbolā, jo pēc spēlēšanas Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā ASV viņš 2003.gadā pārcēlās uz Grieķiju, bet pēc tam spēlēja arī virknē citu Eiropas valstu klubos. Dīns ir trīskārtējs Bulgārijas čempions, reizi izcīnījis arī Itālijas un Francijas čempiona titulus. Spēlējis arī Krievijā, Spānijā un Lietuvā, kur 2008.gadā pārstāvēja Kauņas "Žalgiris" vienību.

Šajā starpsezonā "Ventspils" komandai pievienojušies arī lietuvietis Edgars Zeļonis, Čeiks Mbodžu no Senegālas, Māris Ziediņš, kurš pārnācis no "Jūrmala/Fēnikss" un "Valmiera"/ORDO pārnākušais Aigars Šķēle.

BK "Ventspils" ir līgumi vēl ar sekojošiem spēlētājiem: ar Kristapu Janičenoku, Māri Gulbi, Arti Ati, Rihardu Lomažu, Andreju Gražuli, Aigaru Šķēli, Tomu Leimani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!