Foto: EPA/LETA

Eiropā pazīstamais basketbola speciālists Deivids Blats trešdien kļuvis par Turcijas komandas Stambulas "Darussafaka Dogus" galveno treneri, noslēdzot līgumu uz divām sezonām.

Pašlaik 57 gadus vecais Blats pusotru sezonu trenēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Klīvlendas "Cavaliers", pagājušajā sezonā palīdzot tai aizkļūt līdz finālam, tomēr janvārī viņu salīdzinoši negaidīti atlaida no amata, kaut tobrīd vienība bija Austrumu konferences līdere.

Pirms tam viņš strādāja par Izraēlas komandas Telavivas "Maccabi FOX" galveno treneri. Sākotnēji Blats ar "Maccabi" komandu strādāja no 2001. līdz 2003. gadam, kā arī kopš 2010. gada. Šajā laikā viņš piecas reizes kļuva par Izraēlas čempionu un sešas reizes izcīnīja Izraēlas kausu.

Tāpat Blats sešus gadus vadīja Krievijas vīriešu izlasi, ar kuru 2007. gadā kļuva par Eiropas čempionu un 2012. gada olimpiskajās spēlēs ieguva bronzu.

Kaut Blats dzimis ASV, viņš kā spēlētājs un treneris 33 gadus pavadījis Eiropā, strādājot Izraēlā, Krievijā, Itālijā, Turcijā un Grieķijā.

"Darussafaka Dogus" komanda Turcijas čempionātā pagājušajā nedēļā nepārvarēja pusfināla barjeru, savukārt ULEB Eirolīgā tā šosezon nepārvarēja otro posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!