Foto: LETA

"Latvijas Universitātes" treneru kolektīva rindas, noslēdzot profesionāla basketbolista karjeru, papildināja Lauris Blaus, piektdien vēsta vienība.

32 gadus vecais Blaus pagājušos sezonu sāka Ukrainas kluba "Odessa" rindās, taču īsi pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā viņš pievienojās "Ogres" komandai, palīdzot izcīnīt ceturto vietu Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) un bronzas godalgas Latvijas Basketbola līgā (LBL).

LU vēsta, ka Blaus šobrīd ir noslēdzi profesionāla basketbolista karjeru un turpmāk strādās kā individuālais treneris, šobrīd palīdzot attīstīties tieši garajiem spēlētājiem.

"Es esmu ļoti priecīgs, ka varu pievienoties LU sistēmai, un pateicīgs, ka šāda iespēja ir dota. Pēdējos trīs karjeras gados, gatavojoties sezonai, vasarās kādā brīdī sanāca trenēties ar LU. Mani jau tad uzrunāja LU basketbola sistēmas ideja, kluba vadības attieksme, treneru darbs ar spēlētājiem un pašu spēlētāju attieksme. Ļoti priecē, ka spēlētāji apvieno mācības ar basketbola spēlēšanu," teica Blaus.

Tāpat treneru kolektīvam pievienojies Olafs Ozols, kurš iepriekš bijis Liepājas Sporta spēļu skolas audzēknis un pēc studiju beigšanas guvis pieredzi "Liepājas" vīriešu basketbola komandā Artūra Visocka-Rubeņa vadībā.

LU aizvadīs pirmo maču LIBL sestdien, savā laukumā uzņemot turnīra jaunpienācēju "Keila", kuras rindās spēlē Latvijas basketbolists Mārcis Vītols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!