Foto: F64

Ar 12 punktiem ULEB Eirolīgas turnīra spēlē basketbolā piektdien izcēlās latviešu saspēles vadītājs Jānis Blūms, tomēr viņa pārstāvētā Lietuvas vienība Viļņas "Lietuvos rytas" piedzīvoja savu trešo zaudējumu sacensībās.

Aizvadītajā D apakšgrupas ceturtās kārtas mačā "Lietuvos rytas" viesos ar 78:84 (21:20, 14:25, 29:17, 14:22) piekāpās Vācijas klubam Bambergas "Brose Baskets", kas tādējādi svinēja savu pirmo panākumu turnīrā.

Blūms laukumā pavadīja 20 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem.

Vēl latvieša kontā divas atlēkušās bumbas, pa vienai rezultatīvai piespēlei un pārtvertai bumbai, kā arī četras kļūdas un deviņi efektivitātes koeficienta punkti.

Blūms bija savas komandas trešais rezultatīvākais spēlētājs. Rezultatīvākais ar 24 gūtiem punktiem bija Renalds Seibutis, bet mājinieku rindās ar 22 punktiem izcēlās slovēnis Boštjans Načbars.

"Lietuvos Rytas" un "Brose Baskets" komandām tagad ir pa vienai uzvarai četrās spēlēs, kas tām ļauj ieņemt D grupas kopvērtējuma ceturto un piekto vietu. Savukārt pēdējā, sestajā, pozīcijā, atrodas latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas "Partizan".

Kā ziņots, savu karjeras rezultatīvāko spēli ULEB Eirolīgas sacensībās ceturtdien aizvadīja Bertāns, kurš guva 17 punktus, tomēr "Partizan" sīvā cīņā ar 82:85 viesos piekāpās spēcīgajai Spānijas komandai Barselonas "Regal".

"Regal" grupas pirmo vietu dala ar Krievijas klubu Maskavas CSKA. Abas komandas izcīnījušas uzvaras visās četrās līdzšinējās spēlēs, bet trešo vietu ar diviem panākumiem un diviem zaudējumiem ieņem Turcijas vienība Stambulas "Bešiktaš".

ULEB Eirolīgas apakšgrupu sacensībās 24 komandas sadalītas četrās grupās un aizvadīs divu apļu turnīru, katras grupas pirmo četru vietu ieguvējiem iekļūstot nākamajā posmā. Savukārt "Top 16" turnīrā līdzšinējo četru grupu vietā 16 komandas tiks sadalītas divās grupās pa astoņām vienībām katrā, turklāt komandu izvietojums pa grupām netiks noteikts izlozē, bet gan ar iepriekš saskaņotu kārtību. Arī šeit vienības sacentīsies divos apļos.

Katras grupas pirmo četru vietu ieguvēji iekļūs ceturtdaļfinālā, kur sērijā līdz trijām uzvarām tiks noskaidroti "Final Four" turnīra dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!