Foto: flickr.com
Zaudējumu Spānijas basketbola čempionāta finālsērijā otrdien piedzīvoja Latvijas izlases aizsarga Jāņa Blūma pārstāvētā Bilbao "Bizkaia Basket" komanda, kas ar rezultātu 55:64 sērijas trešajā spēlē savās mājās piekāpās Barselonas "Regal" komandai. Čempionāta sudraba medaļas ieguvusī "Bizkaia Basket" zaudēja visās trijās finālsērijas spēlē.

Blūms pēdējā finālsērijas spēlē laukumā pavadīja 21 minūti un 16 sekundes, gūstot piecus punktus. Blūms realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, kā arī vienu no pieciem izmestajiem trīspunktniekiem.

Jau vēstīts, ka "Bizkaia Basket" ceturtdaļfināla sērijā ar 2-0 uzvarēja spēcīgo Valensijas "Power Electronics" vienību, bet Kristapa Valtera pārstāvētā "Fuenlabrada" komanda ar 0-2 piekāpās Madrides "Real" vienībai.

Savukārt pusfinālā Bilbao klubs ar 3-1 pieveica šogad prestižākā Eiropas klubu turnīra - ULEB Eirolīgas - finālčetriniekā iekļuvušo "Real" vienību.

Gan "Power Electronics", gan "Real", gan "Regal" ir spēcīgākā Eiropas klubu turnīra - ULEB Eirolīgas - pastāvīgas dalībnieces.

Kā ziņots, regulārajā čempionātā "Bizkaia Basket" ar 21 uzvaru 34 mačos ieņēma sesto pozīciju, "Fuenlabrada" ar 20 panākumiem ierindojās septītajā vietā, savukārt Sansebastjanas "Lagun Aro", kurā sezonu noslēdza latvietis Rolands Freimanis, ar 12 uzvarām ieņēma 14.vietu 18 vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!