Foto: DELFI

Svarīgu uzvaru ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā priekšpēdējās pirmā posma kārtas spēlē piektdien izcīnīja latviešu saspēles vadītāja Jāņa Blūma pārstāvētā Viļņas "Lietuvos rytas" vienība no Lietuvas, saglabājot izredzes kvalificēties nākamajai kārtai.

Aizvadītajā D apakšgrupas devītās kārtas mačā "Lietuvos rytas" ar rezultātu 67:62 (15:15, 20:13, 15:15, 17:19) savā laukumā pārspēja Bambergas "Brose Baskets" komandu no Vācijas, svinot otro panākumu turnīrā.

Blūms laukumā pavadīto 15 minūšu un 21 sekundes laikā guva astoņus punktus, realizējot vienīgo divpunktu metienu un divus no sešiem tālmetieniem. Vēl latvieša kontā divas atlēkušās bumbas, pa vienai rezultatīvai piespēlei un pārtvertai bumbai, kā arī četras piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kad deva piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Renalds Seibutis, kuram arī desmit bumbas zem groziem, bet viesu labā 12 punktus guva slovēnis Boštjans Načbars.

Viļņas klubs gan palika viena punkta attālumā, lai šajā spēlē nodrošinātu pārsvaru pār "Brose Baskets" savstarpējo maču summā, kas var izrādīties izšķirošs faktors apakšgrupas noslēgumā. Turklāt izšķirošos divus punktus mājinieki ielaida vien mača pēdējā sekundē.

Kā ziņots, citā šīs grupas mačā ceturtdien sāpīgu zaudējumu piedzīvoja latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētais Belgradas "Partizan" klubs no Serbijas, kas savā laukumā ar 67:68 pagarinājumā piekāpās Spānijas komandai Barselonas "Regal".

D apakšgrupas kopvērtējumā pēc deviņām kārtām pirmo vietu ar deviņām uzvarām ieņem "Regal" komanda, astoņi panākumi Krievijas kluba Maskavas CSKA kontā, bet pie četrām uzvarām tikuši Stambulas "Bešiktaš" basketbolisti no Turcijas. Savukārt pārējās trīs komandas - "Lietuvos rytas", "Partizan" un "Brose Baskets" - izcīnījušas par divām uzvarām un turpina cīņu par kopvērtējuma ceturto vietu.

Pēdējās kārtas mačos "Lietuvos rytas" izbraukumā tiksies ar "Bešiktaš" komandu, bet "Partizan" un "Brose Baskets" savā starpā spēkosies Bambergā.

Savukārt C apakšgrupā pie savas trešās uzvaras turnīrā tika Vitorijas "Caja Laboral" komanda no Spānijas, kuras pieteikumā dalībai turnīrā ir latvietis Rinalds Mālmanis. Viņam ārpus pieteikuma paliekot arī devītajā turnīra mačā, "Caja Laboral" ar 91:76 (21:19, 17:15, 17:25, 26:17) izbraukumā uzvarēja Turcijas komandu Stambulas "Anadolu Efes", saglabājot izredzes kvalificēties nākamajam posmam.

Uzvarētāju labā 22 punktus guva francūzis Tomā Ortels, bet "Anadolu Efes" rindās ar 21 punktus izcēlās slovēņu aizsargs Saša Vujačičs.

Ar trim uzvarām deviņās cīņās "Caja Laboral" C grupā pašlaik pretendē uz ceturto vietu, spēkojoties ar Horvātijas komandu Zagrebas "Cedevita" un Milānas "EA7 Emporio Armani" no Itālijas.

ULEB Eirolīgas apakšgrupu sacensībās 24 komandas sadalītas četrās grupās un aizvadīs divu apļu turnīru, katras grupas pirmo četru vietu ieguvējiem iekļūstot nākamajā posmā. Savukārt "Top 16" turnīrā līdzšinējo četru grupu vietā 16 komandas tiks sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, turklāt komandu izvietojums pa grupām netiks noteikts izlozē, bet gan ar iepriekš saskaņotu kārtību. Arī šeit vienības sacentīsies divos apļos.

Katras grupas pirmo četru vietu ieguvēji iekļūs ceturtdaļfinālā, kur sērijā līdz trijām uzvarām tiks noskaidroti "Final Four" turnīra dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!