Foto: AFP/Scanpix

Pie negaidīti pārliecinošas uzvaras ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā otrā posma - "Top 16" sacensību - 11.kārtas mačā piektdien tika latvieša Jāņa Blūma pārstāvētā Grieķijas komanda Atēnu "Panathinaikos", kas savā laukumā ar 85:69 (19:15, 22:20, 28:18, 16:16) apspēlēja spēcīgo Spānijas klubu Madrides "Real".

Jau ar mača pirmajām minūtēm "Panathinaikos" komandai piederēja neliels pārsvars, kas pamazām tika palielināts, bet pirmo puslaiku mājinieki no Atēnām noslēdza ar sešu punktu handikapu (41:35). Trešās ceturtdaļas izskaņā Blūma pārstāvētais klubs veica izrāvienu, panākot jau 16 punktu pārsvaru - 67:51.

Slavenajam Madrides klubam tā arī neizdevās lauzt cīņas ritējumu, kas "Panathinaikos" ļāva tikt jau pie sestās uzvaras otrajā posmā un nostiprināties starp potenciālajām ceturtdaļfinālistēm.

Blūms šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes un 40 sekundes, gūstot trīs punktus. Latvietis realizēja vienīgo tālmetienu, pieļāva vienu kļūdu, veica vienu rezultatīvu piespēli, vienreiz pārkāpa noteikumus un vienu reizi uz piezīmi izprovocēja pretinieku. Par šādu sniegumu Blūms nopelnīja trīs efektivitātes punktus.

Ar sešām uzvarām 11 cīņās "Panathinaikos" šobrīd ieņem ceturto vietu E apakšgrupā, bet no tās par uzvaras tiesu tagad atpaliek Vācijas klubs Berlīnes "Alba", kas vēl ceturtdien ar 75:68 apspēlēja Stambulas "Galatasaray Liv Hospital" no Turcijas. Tikmēr Kauņas "Žalgiris" no Lietuvas ar četriem panākumiem atrodas grupas sestajā vietā, saglabājot vairs tikai teorētiskas izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu.

Tikmēr "Real", kas jau nodrošinājuši vietu ceturtdaļfinālā, piedzīvoja vien otro zaudējumu, taču tik un tā saglabāja E apakšgrupas līderes godu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!