Foto: AP/Scanpix
Latvijas basketbola izlases kapteiņa Jāņa Blūma pārstāvētā Grieķijas komanda Atēnu "Panathinaikos" pirmdien ne bez problēmām tika pie kārtējās uzvaras vietējā čempionāta spēlēs.

"Panathinaikos" izbraukumā ar 77:71 (22:19, 15:30, 20:10, 20:12) pieveica Patras "Apollon".

Lai gan maču abas vienības sāka līdzvērtīgā cīņā, "Apollon" basketbolistiem otrajā ceturtdaļā izdevās veikt izrāvienu un pirmā puslaika izskaņā panākt jau 49:35. Tiesa, trešajā ceturksnī titulētajam Atēnu klubam izdevās panākt mājiniekus, bet pamatlaika izskaņā jau izvirzīties vadībā, kas ļāva soļot pretī uzvarai.

Blūms šajā mačā laukumā pavadīja 11 minūtes un 42 sekundes, gūstot divus punktus. Latvietis realizēja divus no trim soda metieniem, taču netrāpīja vienīgo tālmetienu.

Tāpat Blūma rēķinā četras personiskās piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Sezonu "Panathinaikos" komanda bija sākusi ar deviņām uzvarām un ilgu laiku bija vienīgā, kas turnīrā cīnījās bez zaudējumiem. Ar 11 uzvarām 13 cīņās Atēnu klubs ieņem otro vietu čempionāta kopvērtējumā, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no Pireju "Olympiacos".

Kā zināms, līgums ar 32 gadus veco Blūmu pērn oktobra sākumā tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis, bet novembrī tas tika pagarināts līdz sezonas beigām.

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās. Arī jaunajā sezonā Atēnu vienība spēlē ULEB Eirolīgā, kur pagājušā gada pavasarī apstājās ceturtdaļfinālā.

Savas pastāvēšanas vēsturē "Panathinaikos" par Grieķijas čempioni kļuvusi 34 reizes, kas ir labākais sasniegums valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!