Foto: F64

Zaudējumu ULEB Eirolīgas basketbolā otrā posma otrajā spēlē piektdien cieta Latvijas izlases kapteiņa Jāņa Blūma pārstāvētā Grieķijas komanda Atēnu "Panathinaikos", kas izbraukumā ar 76:80 (20:14, 17:23, 19:26, 20:17) piekāpās slavenajai Spānijas vienībai "Barcelona".

Maču labāk iesāka "Panathinaikos" basketbolisti, kuri izvirzījās vadībā ar 16:6. Turpinājumā gan "Barcelona" vienība iespēlējās, sadeldējot Atēnu kluba pārsvaru un dodoties lielajā pārtraukumā ar neizšķirtu 37:37.

Otrajā puslaikā jau vadībā izdevās izvirzīties Spānijas klubam, kas divas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām atradās vadībā ar 77:70. "Panathinaikos" gan atkal izdevās saasināt spēles gaitu, taču panākt sāncenšus viņi nevarēja.

Blūms šajā duelī laukumā pavadīja 10 minūtes un 42 sekundes, kas bija mazākais spēles laiks no "Panathinaikos" komandā laukumā izgājušajiem basketbolistiem. Latvietis pa šo laiku guva trīs punktus, realizējot vienīgo tālmetienu, bet netrāpīja vienīgo divpunktu raidījumu.

Tāpat Blūma rēķinā divas rezultatīvas piespēles, viena piezīme un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie četriem efektivitātes punktiem.

Tikmēr piektdien pie pirmās uzvaras otrajā posmā tikusi Lietuvas vienība Kauņas "Žalgiris", kas savā laukumā ar 75:62 (18:15, 17:13, 18:18, 22:16) pieveica Vācijas klubu Berlīnes "Alba".

Līdz ar to "Panathinaikos" otrajā posmā ir tikusi pie viena panākuma divās spēlēs, bet tāda pati bilance ir arī "Alba", Izraēlas klubam Telavivas "Maccabi Electra", Stambulas "Galatasaray Liv Hospital", "Žalgiris" un "Barcelona".

Līdere ar divām uzvarām ir Spānijas komanda Madrides "Real".

Latvijas speciālistu Ainara Bagatska un Artūra Štālberga trenētā Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod" piektdien cieta zaudējumu ULEB Eirolīgas basketbolā otrā posma mačā, ar rezultātu 60:78 (19:20, 17:18, 15:22, 9:18) savā laukumā piekāpjoties Turcijas klubam Stambulas "Fenerbahce Ulker".

Pirmais puslaiks starp abām komandām aizritēja spraigā cīņā, kurā ar 38:36 uzvarēja viesi no Stambulas. Trešajā ceturtdaļā "Fenerbahce Ulker" basketbolistiem izdevās iekrāt jau pārliecinošāku panākumu, taču pavisam viņi "Ņižņij Novgorod" pretestību salauza noslēdzošajā ceturksnī, pēdējā minūtē panākot jau 78:58.

"Fenerbahce Ulker" sastāvā 23 punktus iemeta amerikāņu aizsargs Endrjū Goudloks, kamēr Krievijas kluba rindās ar 16 punktiem atbildēja cits amerikānis Terenss Kinsijs.

Ar vienu uzvaru divās cīņās "Ņižņij Novgorod" komanda F apakšgrupas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, bet tāda pati bilance ir arī ceturtajā vietā esošajai "Fenerbahce Ulker".

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas bija sadalītas četrās grupās, aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificējās katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!