Foto: F64

Smagu zaudējumu pirmajā ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā ceturtdaļfināla spēlē trešdien piedzīvoja latvieša Jāņa Blūma pārstāvētā Spānijas komanda Bilbao "Gescrap Bizkaia", kas ar rezultātu 71:98 (26:27, 14:23, 11:34, 20:14) izbraukumā kapitulēja Krievijas vienībai Maskavas CSKA.

Vēl pirmajā spēles daļā "Gescrap Bizkaia" spēja turēties pretī mājiniekiem, tomēr trešās ceturtdaļas sākumā CSKA veica ievērojamu izrāvienu un garantēja sev uzvaru.

Blūms šoreiz laukumā pavadīja desmit minūtes un 48 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no diviem izpildītajiem tālmetieniem. Tāpat latvietis pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja divas personīgās piezīmes, kas deva -1 efektivitātes koeficienta punktu.

Laikā, kamēr Blūms atradās laukumā, "Gescrap Bizkaia" ielaida par 23 punktiem vairāk, nekā iemeta, kas bija otrs sliktākais rādītājs mačā.

Rezultatīvākais uzvarētājiem šoreiz ar 18 gūtajiem punktiem bija Nenads Krstičs, bet ar 15 punktiem varēja lepoties Aleksejs Šveds. Savukārt "Gescrap Bizkaia" komandā 15 punktus guva Kosts Vasiliadis.

Sērijā līdz trim uzvarām CSKA izvirzījās vadībā ar 1-0. Abu komandu otrā spēle piektdien atkal notiks Maskavā.

Blūms ir pirmais latviešu basketbolists vēsturē, kurš spējis iekļūt ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēlēs.

Kā ziņots, pirmajās divās ceturtdaļfināla spēlēs otrdien pagājušās sezonas sacensību uzvarētāja Atēnu "Panathinaikos" no Grieķijas savā laukumā ar rezultātu 93:73 (28:18, 27:16, 24:18, 14:21) pieveica Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi Electra", bet Spānijas čempionvienība Barselonas "Regal" ar 78:66 (22:14, 23:19, 17:20, 16:13) savā laukumā pieveica Krievijas komandu Kazaņas "Unics", kas Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā šosezon spēlē pirmoreiz vēsturē.

Vēl vienā ceturtdaļfināla mačā trešdien Itālijas vienība Sjēnas "Montepaschi" uzņems Pireju "Olympiacos" basketbolistus no Grieķijas.

Jau vēstīts, ka šīs sezonas ULEB Eirolīgas finālčetrinieka sacensības no 11. līdz 13.maijam risināsies Stambulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!