Foto: AFP/Scanpix

Zaudējumus ULEB Eirolīgas basketbola turnīra spēlēs trešdien piedzīvoja Latvijas basketbolistu Jāņa Blūma un Dāvja Bertāna pārstāvētās komandas.

Blūma pārstāvētā Spānijas komanda Bilbao "Gescrap Bizkaia" savā laukumā ar rezultātu 64:67 (14:17, 13:23, 20:14, 17:13) saspringtā cīņā piekāpās Itālijas klubam Kantu "Bennet".

Blūms šajā mačā nospēlēja 21 minūti un 13 sekundes, kuru laikā guva desmit punktus, realizējot trīs no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, taču raidīja garām visus trīs divpunktu metienus. Vēl viņa kontā trīs atlēkušās bumbas, divas piespēles un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kā arī divas kļūdas un divas piezīmes. Spēli latvietis noslēdza ar sešiem efektivitātes koeficenta punktiem.

Pirmais puslaiks "Gescrap Bizkaia" komandai bija neveiksmīgs un pēc tā viņi bija iedzinējos ar 13 punktiem, taču otrajā puslaikā Bilbao komanda prata atspēlēties un uzvarētāju nācās noskaidrot spēles galotnē, kurā tomēr pārāki bija Itālijas kluba spēlētāji.

"Gescrap Bizkaia" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Marko Baničs, bet uzvarētājiem 13 punktus guva Vladimirs Micovs.

A apakšgrupas kopvērtējumā Bilbao komanda ar trīs uzvarām piecās spēlēs pagaidām atkrita uz pēdējo, sesto pozīciju, taču spēles vēl jāaizvada pārējām grupas komandām, kas vietu izkārtojumu vēl mainīs.

Tikmēr Bertāna pārstāvētā Slovēnijas vienība Ļubļanas "Union Olimpija" izbraukumā ar 52:67 (15:13, 15:14, 3:23, 19:17) piekāpās poļu Gdiņas "Asseco Prokom" komandai.

Bertāns šajā cīņā laukumā pavadīja 25 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienu no trijiem divpunktu metieniem, bet raidot garām divus tālmetienus. Vēl viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, divas reizes rezultatīvi piespēlēja un spēli noslēdza ar piecām personīgajām piezīmēm, tiekot arī pie –3 efektivitātes koeficenta punktiem.

"Union Olimpija" komandai ļoti neveiksmīga bija trešā ceturtdaļa, kurā tā zaudēja ar 3:23, kas arī izšķīra spēles rezultātu.

Ļubļanas komandā rezultatīvākais bija Boriss Rotbars, kurš guva 16 punktus, bet "Asseco Prokom" vienībā pa 12 punktiem sameta Lukašs Severins un Przemislavs Frasunkēvičs.

"Union Olimpija" D grupas kopvērtējumā ar vienu uzvaru astoņās spēlēs ir priekšpēdējā, piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!