Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms sestdien ar 12 punktiem palīdzēja Grieķijas grandam Atēnu "Panathinaikos" tikt pie kārtējās uzvaras vietējā čempionāta cīņās.

"Panathinaikos" savā laukumā ar 92:61 (30:18, 19:15, 28:14, 15:14) sagrāva Atēnu "Panionios" vienību.

Blūms šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 17 sekundes, aizmetot garām vienīgo divpunktu metienu, taču realizējot četrus no pieciem tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā trīs atlēkušās bumbas, trīs piezīmes un desmit efektivitātes koeficienta punkti.

Līdz ar to jauno Grieķijas čempionāta sezonu "Panathinaikos" basketbolisti sākuši ar astoņām uzvarām astoņos mačos un ir vienīgā, kas joprojām cīnās bez zaudējumiem.

Kā zināms, līgums ar 32 gadus veco Blūmu 2.oktobrī tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis, bet novembrī tas tika pagarināts līdz sezonas beigām.

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās. Arī jaunajā sezonā Atēnu vienība spēlē ULEB Eirolīgā, kur šajā pavasarī apstājās ceturtdaļfinālā.

Savā pastāvēšanas vēsturē "Panathinaikos" par Grieķijas čempioniem kļuvuši 34 reizes, kas ir labākais sasniegums valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!