Foto: DELFI

Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms pirmdien guva 12 punktus Grieķijas čempionāta mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai Atēnu "Panathinaikos" ar 91:54 (15:16, 25:10, 27:16, 24:12) pieveikt citu šī čempionāta vienību "Panelefsiniakos".

Blūms šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 12 sekundes, realizējot četrus no desmit tālmetieniem. Latvieša rēķinā arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas un viena pārtverta bumba.

Sezonu "Panathinaikos" komanda bija sākusi ar deviņām uzvarām un ilgu laiku bija vienīgā, kas turnīrā cīnījās bez zaudējumiem. Ar desmit uzvarām 12 cīņās Atēnu klubs ieņem otro vietu čempionāta kopvērtējumā, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no "Olympiacos".

Kā zināms, līgums ar 32 gadus veco Blūmu pērnā gada oktobra sākumā tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis, bet novembrī tas tika pagarināts līdz sezonas beigām.

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās. Arī jaunajā sezonā Atēnu vienība spēlē ULEB Eirolīgā, kur pērnā gada pavasarī apstājās ceturtdaļfinālā.

Savā pastāvēšanas vēsturē "Panathinaikos" par Grieķijas čempioniem kļuvuši 34 reizes, kas ir labākais sasniegums valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!