Foto: AP/Scanpix

ULEB Eirolīgas spēlē ceturtdien 13 punktus guva Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Blūms, taču tas neglāba viņa pārstāvēto komandu "Panathinaikos" no zaudējuma.

Eirolīgas C grupas mačā "Panathinaikos" dramatiskā cīņā ar 64:66 piekāpās "Emporio Armani". Blūms laukumā nospēlēja 16:40 minūtes, kuru laikā realizēja četrus no sešiem trīspunktu metieniem un vienu no trīs soda metieniem. Vēl Blūma kontā viena atlēkusī bumba, četras personiskās piezīmes, viena izprovocēta piezīme, bet viņa efektivitātes koeficients bija "+7".

Tieši Blūma divi trīspunktu metieni palīdzēja "Panathinaikos" pēdējās minūtēs saglabāt intrigu cīņā par uzvaru. Pamatlaikā pēdējā uzbrukuma tiesības bija "Panathinaikos", 0,7 sekundes pirms beigu signāla divus soda metienus nācās vienam no grieķu komandas līderiem Dimitrim Diamantidim, kurš gan neglāba vienību. Pirmais viņa metiens bija neprecīzs, bet otro Diamantidis speciāli meta pa stīpu, tādējādi cerot uz nelielu brīnumu, kas gan nepiepildījās.

"Panathinaikos" tas bija ceturtais zaudējums astoņās spēlēs, kas komandai C grupā dod trešo vietu. Priekšsacīkšu pēdējā spēlē "Panathinaikos" tiksies ar "Barcelona", bet pirms šī mača Blūma vienība sev jau garantējusi vietu nākamajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!