Foto: LETA

Pieredzējušais latviešu basketbolists Jānis Blūms svētdien iemeta 18 punktus VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā.

Tiesa, Blūma pārstāvētā Permas "Parma", ko vada Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs, izbraukumā ar 76:84 (15:22, 15:24, 26:18, 20:20) piekāpās spēcīgajai Sanktpēterburgas "Zeņit".

Blūms šajā spēlē laukumā pavadīja 23 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā ar 18 punktiem kļuva par komandas rezultatīvāko basketbolistu. Viņš grozā raidīja abus divpunktu metienus, trīs no astoņiem trejačiem un piecus no sešiem "sodiņiem".

Tāpat latvietis šajā cīņā atzīmējās ar trim atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, divām kļūdām, divām piezīmēm un trim izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, kas viņam ļāva tikt pie 14 efektivitātes punktiem.

Tikmēr "Zeņit" sastāvā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Sergejs Karasjovs.

Vienotās līgas kopvērtējuma līderes šobrīd ar septiņiem panākumiem tikpat dueļos ir Maskavas CSKA, kamēr sešas uzvaras sešos mačos ir Maskavas apgabala "Himki" vienībai. Tikmēr "Parma" ar divām uzvarām sešos mačos ir desmitā, bet Mārtiņa Meiera pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej" ar diviem panākumiem septiņās cīņās atrodama 12. pozīcijā.

Savukārt Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar vienu uzvaru sešos dueļos ir priekšpēdējā 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!