Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms piektdien guva četrus punktus ULEB Eirolīgas mačā, ko gan pārtrauca it kā arēnā esoša spridzekļa draudi.

Blūma pārstāvētā Grieķijas komanda Atēnu "Panathinaikos" piektdien savā laukumā ar 67:80 (10:21, 13:19, 24:20, 20:20) piekāpās spēcīgajai Spānijas vienībai "Barcelona", tādejādi ULEB Eirolīgas pirmo posmu noslēdzot ar zaudējumu.

Abas komandas puslaika pārtraukumā devās pie rezultāta 40:23 par labu "Barcelona" komandai, taču starplaikā OAKA arēnā saņemts zvans, ka tajā ievietota bumba. Visi ēkā esošie cilvēki, tai skaitā abas vienības, tika evakuēti, taču pēc tam, kad tika noskaidrots, ka tas bijis viltus trauksmes signāls, duelis atsākās.

Lai gan "Panathinaikos" komandai trešajā ceturtdaļā izdevās atgūties no neveiksmīgā pirmā puslaika un pietuvoties titulētajiem sāncenšiem, ar to panākumam bija par maz.

Blūms šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 14 sekundes, iemetot vienu no četriem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat latvietis izcīnīja vienu atlēkušos bumbu, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja divas piezīmes, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un izpelnījās vienu efektivitātes punktu.

Ar sešām uzvarām desmit spēlēs "Panathinaikos" C apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, droši kvalificējoties ULEB Eirolīgas "Top 16" kārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!