Foto: F64

Latvijas valstsvienības ilggadējais kapteinis Jānis Blūms pēc vienas sezonas aizvadīšanas dzimtenē izlēmis karjeru turpināt ārzemēs, noslēdzot līgumu ar Itālijas A sērijas jeb augstākās līgas klubu "Pallacanestro Reggiana".

Līgums ar Blūmu noslēgts uz vienu gadu.

"Kopš komandas sastāva veidošanas sākuma esam teikuši, ka meklējam spēlētāju ar lieli pieredzi, līdera dotībām un uzvarētāja mentalitāti. Blūms ir šāds spēlētājs, kurš var būt piemērs ne tikai jaunajiem spēlētājiem. Jānis joprojām ir lieliskā fiziskā stāvoklī un ļoti motivēts. Šī ir svarīga izvēle un mēs atgriežamies pie tradīcijām – piesaistīt Baltijas spēlētājus, kas mūsu klubam vienmēr ir bijusi veiksmīga," saka kluba ģenerālmenedžeris Filipo Barozi.

"Esmu ļoti laimīgs, man vienmēr bija sajūta, ka atgriezīšos spēlēt Itālijā un tagad daru to tādā skaistā vietā kā Redžio Emilio (Itālijas province, kur bāzēta komanda). 2005.2006. gada sezonā spēlēju "Ventspilī" un toreiz ULEB kausā spēlējām pret šo komandu. Es labi zinu šo reģionu, jo man māsīca dzīvo Modēnā un ir precējusies ar itāli. Centīšos būt par piemēru visiem, smagi strādāt, kā vienmēr esmu darījis savā karjerā, un palīdzēt radīt lielisku atmosfēru komandā," komandas mājaslapā citēts Blūms.

Pagājušajā sezonā Blūms spēlēja "VEF Rīga" rindās, palīdzot komandai uzvarēt regulārās sezonas turnīrā. "Vefiņa" rindās viņš spēlēja arī FIBA Čempionu līgu, vidēji spēlē gūstot 9,4 punktus un realizējot 47% tālmetienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!