Foto: F64

Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms pirmdien guva 16 punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai Atēnu "Panathinaikos" komandai turpināt savu uzvaru sēriju Grieķijas čempionāta cīņās.

"Panathinaikos" izbraukumā ar rezultātu 72:59 (17:10, 24:13, 10:19, 21:17) apspēlēja Amaljadas "Koroivos" basketbolistus.

Blūms šajā mačā guva 16 punktus, kļūdams par "Panathinaikos" rezultatīvāko basketbolistu. Latvietis realizēja vienīgo divpunktu raidījumu, četrus no septiņiem tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat Blūma rēķinā viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, četras piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Par šī mača rezultatīvāko basketbolistu kļuva "Koroivos" amerikāņu leģionārs Derjuss Gerets, kurš guva 25 punktus.

Līdz ar to jauno Grieķijas čempionāta sezonu "Panathinaikos" basketbolisti sākuši ar septiņām uzvarām septiņos mačos un ir vienīgā, kas joprojām cīnās bez zaudējumiem.

Kā zināms, līgums ar 32 gadus veco Blūmu 2.oktobrī tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis, bet novembrī tas tika pagarināts līdz sezonas beigām.

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās. Arī jaunajā sezonā Atēnu vienība spēlē ULEB Eirolīgā, kur šajā pavasarī apstājās ceturtdaļfinālā.

Savā pastāvēšanas vēsturē "Panathinaikos" par Grieķijas čempioniem kļuvuši 34 reizes, kas ir labākais sasniegums valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!