Foto: F64

Ar 19 punktiem VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien izcēlās latviešu saspēles vadītājs Jānis Blūms, palīdzot Lietuvas komandai Viļņas "Lietuvos rytas" ar 95:73 (11:16, 20:18, 35:18, 29:21) pārspēt Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuru pārstāv Armands Šķēle.

Blūms laukumā pavadīja 23 minūtes un 40 sekundes, realizējot sešus no deviņiem izpildītajiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat latvietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas un nopelnīja četras personīgās piespēles, tiekot pie 20 efektivitātes koeficienta punktiem.

Blūms "Lietuvos rytas" komandas rezultatīvākā spēlētāja titulu dalīja ar serbu leģionāru Nemanju Ņedoviču.

Salīdzinoši sekmīgi nospēlēja arī Šķēle, kurš laukumā pavadīja 25 minūtes un 25 sekundes, tiekot pie 16 punktiem. Latvietis realizēja četrus no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no trijiem tālmetieniem un abus izpildītos soda metienus.

Vēl Šķēle izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva septiņas kļūdas, izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus un arī pats nopelnīja trīs piezīmes. Šķēle maču noslēdza ar astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais "Kalev"/"Cramo" vienībā ar 19 gūtajiem punktiem bija Gerijs Vilkinsons.

Citā mačā panākumu izcīnīja Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kas ar 74:58 (23:16, 23:7, 13:14, 15:21) savā laukumā pieveica Mariupoles "Azovmaš" no Ukrainas.

Strēlnieks šoreiz spēlēja 20 minūtes un 51 sekundi, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot vienu no pieciem izpildītajiem divpunktu metieniem un vienīgo tālmetienu. Tāpat viņš izpildīja sešas rezultatīvas piespēles, cīņu noslēdzot ar astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 gūtajiem punktiem bija grieķis Luks Mavrokefalidis.

Turnīra A apakšgrupas kopvērtējumā tagad "Spartak" ar desmit uzvarām 13 spēlēs ieņem otro vietu, bet tāda pat uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī līderei Samāras "Krasnije kriļja". "Lietuvos rytas" ar astoņām uzvarām 14 spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Kalev"/"Cramo" ar trim panākumiem atrodas astotajā pozīcijā.

Jau vēstīts, ka VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!