Latviešu saspēles vadītājs Jānis Blūms ceturtdien guva astoņus punktus slavenā Atēnu "Panathinaikos" kluba sastāvā, palīdzot vienībai Grieķijas kausa ceturtdaļfināla mačā ar 76:75 (17:14, 16:18, 16:28, 28:16) pieveikt principiālos sāncenšus Pireju "Olympiacos".

Šajā mačā Blūms nospēlēja 16 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā realizēja vienīgo izpildīto divpunktu metienu un divus no četriem tālmetieniem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 punktiem bija Niks Paps, bet 12 punktus iemeta urugvajietis Estevans Batista.

Vēl pusotru minūti pirms pamatlaika beigām "Panathinaikos" atradās iedzinējos ar rezultātu 68:75, tomēr atlikušajā laikā veica lielisku izrāvienu. Uzvaras grozu pēdējā sekundē guva Batista, kurš turklāt pamanījās veikt "slam-dunk".

Šī spēle "Panathinaikos" komandas mājas spēļu arēnā tika aizvadīta tukšu tribīņu priekšā, bet tas neliedza sasniegt kausa finālčetrinieka sacensības.

Kā zināms, līgums ar 32 gadus veco Blūmu noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis. Komandā ir nepieciešams aizvietotājs pašlaik savainotajam amerikāņu saspēles vadītājam Demarkusam Nelsonam.

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās. Arī jaunajā sezonā Atēnu vienība spēlēs ULEB Eirolīgā, kur šajā pavasarī apstājās ceturtdaļfinālā.

Jauno Grieķijas čempionāta sezonu Atēnu klubs atklās svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!