Foto: AFP/Scanpix
Pēc Latvijas basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētās komandas Bilbao “Gescrap Bizkaia” iekļūšanas ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā pats basketbolists pauda gandarījumu par sasniegto, lai gan viņam pašam nelielu savainojumu dēļ sezona sanākusi saraustīta, intervijā laikrakstam “Diena” teica pats Blūms.

Atgādinām, ka Eirolīgas otrā posma – TOP 16 komandu cīņās - "Gescrap Bizkaia" izbraukumā ar rezultātu 59:55 pieveica cita latvieša Kristapa Valtera pārstāvēto Spānijas vienību Malagas "Unicaja", iekļūstot ceturtdaļfinālā. Līdz ar to Blūms kļūs par pirmo par pirmo latviešu basketbolistu, kurš spēlēs Eirolīgas “play off”.

“Pēdējā pusgada laikā kļuvām par Spānijas vicečempioniem un iekļuvām Eirolīgas TOP astoņu skaitā. Tas ir liels sasniegums gan man, gan komandai, tāpēc noskaņa ir ļoti patīkama. Galu galā Eirolīgā šī mums ir debijas sezona, un uzreiz tikām tik tālu,” priecīgs par sasniegto ir Blūms. “Patiesībā pirms sezonas klusībā cerējām, ka vajadzētu tikt sešpadsmitniekā, taču tagad esam jau tikuši astoņniekā. Noteikti gribam arī pacīnīties pret Maskavas CSKA un tikt vēl tālāk.”

“Jā, cīņa būs sarežģīta. Pats uzskatu, ka CSKA ir šobrīd Eiropas visspēcīgākā komanda, bet nebrauksim zaudēt. Brauksim cīnīties. Domāju, ka trijās spēlēs cīņa nebeigsies. Vissvarīgākais būs izturēt fiziski, jo būs ļoti smags spēļu grafiks. Maskavā būs jāspēlē ar dienas starpību, tad mums būs Spānijas čempionāta spēle, tad atkal divreiz trijās dienās ar CSKA. Paredzu, ka CSKA viss būs pakārtots šīm Eirolīgas spēlēm, bet mums katru nedēļas nogali ir Spānijas čempionāta spēles. Ja izturēsim fiziski, tad rezultāts būs labs,” pārliecināts ir basketbolists.

Tikmēr, runājot par savu individuālo sniegumu, Blūms stāstīja, ka traumas negatīvi ietekmējušas viņa spēli: “Sezonas sākumā nedaudz pamocījos ar traumām, tāpēc ir sajūta, ka individuāli bija iespēja nospēlēt vēl labāk, taču tik un tā esmu apmierināts, turklāt komanda tikusi astoņniekā. Tas ir liels sasniegums arī man.”

Savukārt viņa loma komandā, salīdzinot ar pagājušo gadu, nav būtiski mainījusies: “Parasti sāku spēli pret pretinieku labāko spēlētāju. Mans uzdevums ir viņu “sist un nodušīt”, un, ja uzbrukumā ir iespēja, tad metu pa grozu. Uz mani nespēlē, bet, ja ir iespēja, varu mest. Īsāk sakot, jāspēlē aizsardzībā un “jālādē trīnīši””.

Blūms līdz šim aizvadītajās 13 Eirolīgas spēlēs vidēji laukumā pavada 16:31 minūtes, kuru laikā izceļas ar 6,5 punktiem, vienu rezultatīvu piespēli, vienu atlēkušos bumbu un vienu kļūdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!