Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms šovasar bijis nobriedis atgriezties kādā dzimtenes klubā, tomēr saistošus piedāvājumus tā arī nav saņēmis, atklāja spēlētājs.

Pagājušās nedēļas beigās Blūms pievienojās Itālijas A sērijas komandai Avelīno "Sidigas", atgriežoties šajā valstī pēc vairāku gadu pārtraukuma.

"Pirmo reizi pēc desmit gadu pārtraukuma psiholoģiski biju nobriedis atkal spēlēt Latvijā, ja būtu bijis konkrēts piedāvājums. It kā bija pārrunas ar abiem valsts vadošajiem klubiem, ar "Ventspili" varbūt pat konkrētāk, bet beigās itāļi piedāvāja normālu līgumu," atklāja spēlētājs. "Manā vecumā jādodas tur, kur izdevīgāk, jo vienu gadu uzspēlēt Itālijā un padzīvot dienvidos arī nav tas sliktākais variants."

"Pirms tam jau vienu sezonu biju spēlējis Itālijā. Pieredze tur bija laba - patika līga, kā arī klimats un ēdiens," izteicās Blūms. "Redzēs, kas būs pēc gada. Varbūt nospēlēšu labi tur un palikšu Itālijā vēl uz pāris gadiem."

Iepriekš Blūms Itālijā spēlēja 2007./2008.gadā, kad pārstāvēja Neapoles "Eldo".

Kā zināms, iepriekšējā sezonā pašlaik 33 gadus vecais Blūms pārstāvēja spēcīgo Grieķijas komandu Atēnu "Panathinaikos", līgumu sākotnēji noslēdzot pēc sistēmas 1+1 mēnesis, bet vēlāk pagarinot uz 1+1 gadu. Tomēr sezonas beigās pēc galvenā trenera maiņas Blūma loma vienībā bija minimāla un vienība izlēma nepagarināt kontraktu ar latvieti.

Iepriekšējā sezonā Blūms "Panathinaikos" rindās Grieķijas čempionātā un ULEB Eirolīgā caurmērā iemeta 5,2 punktus.

Aizvadītā sezona "Panathinaikos" nebija veiksmīga, jo klubs nespēja nosargāt pērn izcīnīto Grieķijas čempionu titulu, kā arī cieta neveiksmi ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā.

Sezonu pirms tam Blūms spēlēja Kazahstānas čempionvienībā "Astana", triumfējot arī valsts kausa izcīņā. Komanda piedalījās arī VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā, kur izkļuva no apakšgrupas, taču cieta neveiksmi astotdaļfinālā.

Pēcāk Blūms pievienojās Latvijas izlasei. Būdams kapteinis, pieredzējušais aizsargs palīdzēja Latvijai šī gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā izcīnīt sešas uzvaras sešās spēlēs, tādējādi kārtējo reizi sasniedzot finālturnīru. Finālturnīrs risināsies septembrī, un tā apakšgrupu spēles notiks arī Rīgā. Blūms ar valstsvienību ir arī šogad.

Karjeras laikā Blūms spēlējis arī Latvijas klubos "Brocēni", "Skonto" un "Ventspils", divas reizes kļūstot par valsts čempionu, kā arī Vloclavekas "Anwil" komandā no Polijas, Lietuvas vienībā Viļņas "Lietuvos rytas", "Eldo" vienībā un Spānijas klubā Bilbao "Basket".

Avelīno basketbola komanda dibināta 1948.gadā un 2008.gadā sasniegusi Itālijas čempionāta pusfinālu. Iepriekšējā sezonā tā A sērijā palika 13.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!