Latviešu saspēles vadītājs Jānis Blūms svētdien kļuva par rezultatīvāko savas komandas basketbolistu, palīdzot Bilbao "Bizkaia Basket" vienībai arī otrajā ceturtdaa pieveikt spēcīgo Valensijas "Power Electronics" vienību.

Aizvadītajā mačā "Bizkaia Basket" uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 79:75, sērijā triumfējot ar 2-0.

Blūms šajā mačā nospēlēja 20 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā guva 16 punktus, kas bija augstākais rādītājs komandā. Latvietis realizēja abus izpildītos divpunktu metienus, kā arī četrus no astoņiem tālmetieniem.

Tāpat latvieša kontā bija viena atlēkušā bumba, viena rezultatīva piespēle, četras piezīmes un desmit efektivitātes koeficienta punkti.

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā "Bizkaia Basket" uzvarēja izbraukumā ar 79:72.

Tikmēr jau otro zaudējumu sērijā piedzīvoja Kristapa Valtera pārstāvētā "Fuenlabrada" vienība, kas savā laukumā ar 55:68 piekāpās regulārā čempionāta otrajai spēcīgākajai komandai Madrides "Real".

Valters laukumā pabija 31 minūti un 50 sekundes, kuru laikā iekrāja 12 punktus, realizējot trīs no sešiem divpunktu metieniem un divus no sešiem tālmetieniem.

Vēl latvieša kontā piecas rezultatīvas piespēles, trīs atlēkušās bumbas un pieci noteikumu pārkāpumi, kas deva desmit efektivitātes koeficienta punktus.

Valters dalīja savas komandas rezultatīvākā spēlētāja godu.

Sērijā līdz divām uzvarām "Fuenlabrada" piedzīvoja zaudējumu ar 0-2.

Pusfinālā Madrides "Real" spēkosies tieši ar "Bizkaia Basket".

Kā ziņots, regulārā čempionāta noslēguma kopvērtējumā "Bizkaia Basket" ar 21 uzvaru 34 mačos ieņēma sesto pozīciju, "Fuenlabrada" ar 20 panākumiem ierindojās septītajā vietā, savukārt Sansebastjanas "Lagun Aro", kurā sezonu noslēdza latvietis Rolands Freimanis, ar 12 uzvarām ieņēma 14.vietu 18 vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!