Foto: flickr.com
Zaudējumu otrajā Spānijas basketbola čempionāta finālspēlē sestdien piedzīvoja Latvijas izlases aizsarga Jāņa Blūma pārstāvētā Bilbao "Bizkaia Basket" komanda, kas ar rezultātu 67:74 izbraukumā piekāpās Barselonas "Regal" komandai.

Tikmēr Blūms ar 15 gūtajiem punktiem kļuva par savas vienības rezultatīvāko spēlētāju.

Aizvadītajā mačā Blūms laukumā pavadīja 23 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, divus no astoņiem trīspunktu metieniem un visus trīs soda metienus.

Tāpat Blūms veica vienu rezultatīvu piespēli un izcīnīja divas atlēkušās bumbas, maču noslēdzot ar 12 efektivitātes koeficienta punktiem.

Sērijā līdz trijām uzvarām "Regal" izvirzījās vadībā ar rezultātu 2-0. Nākamā spēle notiks otrdien Bilbao.

Jau vēstīts, ka "Bizkaia Basket" ceturtdaļfināla sērijā ar 2-0 uzvarēja spēcīgo Valensijas "Power Electronics" vienību, bet Kristapa Valtera pārstāvētā "Fuenlabrada" komanda ar 0-2 piekāpās Madrides "Real" vienībai.

Savukārt pusfinālā Bilbao klubs ar 3-1 pieveica šogad prestižākā Eiropas klubu turnīra - ULEB Eirolīgas - finālčetriniekā iekļuvušo "Real" vienību.

Gan "Power Electronics", gan "Real", gan "Regal" ir spēcīgākā Eiropas klubu turnīra - ULEB Eirolīgas - pastāvīgas dalībnieces.

Kā ziņots, regulārajā čempionātā "Bizkaia Basket" ar 21 uzvaru 34 mačos ieņēma sesto pozīciju, "Fuenlabrada" ar 20 panākumiem ierindojās septītajā vietā, savukārt Sansebastjanas "Lagun Aro", kurā sezonu noslēdza latvietis Rolands Freimanis, ar 12 uzvarām ieņēma 14.vietu 18 vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!