Foto: flickr.com

Latvijas izlases aizsargs Jānis Blūms ceturtdien kļuva par pirmo latvieti, kurš spēlēs par pasaules otro spēcīgāko nacionālo basketbola līgu uzskatītā Spānijas čempionāta finālā.

Blūma pārstāvētais klubs Bilbao "Bizkaia Basket" ceturtdien "ACB Liga" pusfināla sērijas ceturtajā spēlē savā laukumā ar 80:72 uzvarēja regulārā čempionāta otro spēcīgāko komandu, prestižākā Eiropas klubu turnīra - ULEB Eirolīgas - finālčetriniekā šogad iekļuvušo Madrides "Real", sērijā līdz trijām uzvarām triumfējot ar 3-1.

Blūms šajā mačā nospēlēja 18 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot vienīgo divpunktu un vienu no trīs izpildītajiem trīspunktu metieniem. Blūms izpelnījās četras personīgās piezīmes, bet pats izprovocēja divas.

Rezultatīvākais "Bizkaia Basket" sastāvā bija Ārons Džeksons, kurš guva 17 punktus, Alekss Mumbru izcēlās ar 15 punktiem, bet Marko Baniča kontā 12 punkti. "Real" rindās visvairāk - 17 - punktus guva Ante Tomičs.

Jau vēstīts, ka "Bizkaia Basket" ceturtdaļfināla sērijā ar 2-0 uzvarēja spēcīgo Valensijas "Power Electronics" vienību, bet "Real" ar 2-0 pārspēja latviešu saspēles vadītāja Kristapa Valtera pārstāvēto "Fuenlabrada" komandu.

Gan "Power Electronics", gan "Real" ir spēcīgākā Eiropas klubu turnīra - ULEB Eirolīgas - pastāvīgas dalībnieces. Tāda ir arī komanda "Regal FC Barcelona", ar kuru Blūma pārstāvētajam klubam tagad būs jācīnās Spānijas čempionāta finālā.

Kā ziņots, regulārajā čempionātā "Bizkaia Basket" ar 21 uzvaru 34 mačos ieņēma sesto pozīciju, "Fuenlabrada" ar 20 panākumiem ierindojās septītajā vietā, savukārt Sansebastjanas "Lagun Aro", kurā sezonu noslēdza latvietis Rolands Freimanis, ar 12 uzvarām ieņēma 14.vietu 18 vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!