Foto: AFP/Scanpix
Latvijas basketbolistam Jānim Blūmam spēlēšana ULEB Eirolīgā esot kaut kas īpašs un uz to viņš ir tiecies visu savu basketbolista karjeru, taču savainojums viņam liedz laukumā cīnīties ar visu atdevi, intervijā žurnālam “Sporta Avīze” atzina pats sportists.

Blūms sešās Eirolīgas spēlēs līdz šim savai Spānijas komandai Bilbao "Gescrap Bizkaia" vidēji palīdzējis ar 6,2 punktiem, divpunktu metienus metot 57,1 procenta precizitāti, ar 46,2 procentu precizitāti tālmetienus, bet soda metienus viņš meta ar 71,4 procentu precizitāti. Tāpat viņš vidēji izdara 0,8 rezultatīvas piespēles.

“Noteikti varu pateikt, ka tas ir augstākais līmenis, kādā esmu spēlējis, un uz ko tiecos 14 gadus, kopš vispār nopietni spēlēju basketbolu. Protams, tas ir kaut kas īpašs, taču šobrīd to visu pilnībā izgaršot neļauj kājas trauma,” stāstīja Blūms. “Vienkārši pamodos no rīta un nevarēju pacelt kāju – it kā būtu ar ķieģeli futbolu spēlējis. Piepampis kvadricepsa muskulis. Kāpēc tā, tā arī nav skaidrs.”

“Tagad nu jau vairāk nekā mēnesi trenējos un spēlēju tādā stulbā režīmā – eju un visu daru, taču laukumā savu darbu spēju izdarīt par procentiem 70–80,” viņš turpināja. “Taču variantu nebija daudz – pirmais, ko piedāvāja ārsti: būtu vajadzīgs pusotrs mēnesis pilnīga miera. To es nevaru atļauties. Ja tagad iziešu ārā, tad, visticamāk, manā vietā paņems kādu citu, un nebūs man vairs ne Eirolīgas, ne vispār jebkā. Jāciešas. Šobrīd ārstējos pie viena no labākajiem speciālistiem šajā jomā, pie viņa nāca ārstēties arī [Rafaels] Nadals.”

“Sākumā ārsts teica, ka celim pārslodze un tam vajadzētu atpūsties. Biju dilemmas priekšā, taču pateicu: vai nu mani ar nestuvēm no laukuma nonesīs, vai nu es spēlēšu! Tad nu spēlēju,” par savu apņēmību stāstīja basketbolists. “Mēnesi gāju laukumā ar pretsāpju zālēm, neesmu varējis normāli uzspēlēt. Metienu precizitāte nav tik laba, arī aizsardzība uzreiz pieklibo. Nevar jau to tik vienkārši no galvas izmest.”

Blūms savainojumu skaidro ar to, ka šajā vasarā nav sanācis laika atpūsties, jo viņš Latvijas izlasei palīdzēja aizvadītajā Eiropas čempionātā. Tomēr par turpmāko spēlēšanu valstsvienībā viņš lems vēlāk, vispirms domājot par savu veselību.

“Pēc čempionāta it kā domāju, ka varētu izlasē spēlēt vēl divus gadus, bet tagad pat nezinu. Jāskatās, kā būs ar veselību. Ja tāds, kāds esmu šobrīd, – labāk lai kāds cits spēlē,” viņš turpināja. To, ka spēlēju šovasar, nevienu brīdi nenožēloju un gribu spēlēt vēl – par to nav jautājumu. Taču tas nav jautājums, uz kuru var atbildēt novembrī. Skatīsimies, kas būs ar kāju, skatīsimies, kas būs pavasarī – šobrīd to man nevar pateikt neviens.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!