Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms vēlas palikt Grieķijas basketbola grandā Atēnu "Panathinaikos" arī pēc pašreizējā līguma beigām, tāpēc dara visu iespējamo, lai tā arī notiktu, sarunā ar žurnālu "Sporta Avīze" pauda pats spēlētājs.

Jau vēstīts, ka līgums ar 32 gadus veco Blūmu 2.oktobrī tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis. Komandā ir nepieciešams aizvietotājs pašlaik savainotajam amerikāņu saspēles vadītājam Demarkusam Nelsonam.

Kā laikrakstam izteicās pats Blūms piedāvājums no "Panathinaikos" viņam bijis negaidīts. "Viss notika pēkšņi un kā no zila gaisa. Visu rudeni trenējos, individuāli gatavojos pie Viktora Lāča un gaidīju. Arī tajā trešdienā - gatavojos iet laukā paskriet krosiņu, jau biju saģērbies, praktiski uz sliekšņa, kad atskanēja telefona zvans no mana aģenta. "Vai esi gatavs braukt?" Vaicāju - uz kurieni? "Uz ''Panathinaikos''." Bija neliels šoks."

Pieredzējušais basketbolists atceras, ka tobrīd domas par plānoto skrējienu uzreiz noliktas malā un steigā kravātas somas, jo lidmašīna uz Atēnām lidojusi jau pēc dažām stundām.

Tūlīt noslēgsies līguma pirmais mēnesis, bet 30.oktobrī "Panathinaikos" vadība vērtēs, vai latvieti atstāt komandā.

"Te vienmēr jābūt gatavam par visiem simts procentiem, 80-90% pie trenera Duško Ivanoviča neiet cauri. Bet man patīk strādāt. No manis prasa vispirms labu spēli aizsardzībā, uzbrukumā - ja ir laba iespēja, jāmet pa grozu. Man tas nav nekas jauns, tā arī spēlēju - pēc labākās sirdsapziņas cenšos palīdzēt komandai un arī pats neko nesabojāt. Pagaidām sajūta laba, esmu nospēlējis godam. Uz to neieciklējos, taču - gribētu šeit palikt," uzsvēra Blūms, kurš piebilda, ka Ivanovičam patīk basketbolisti, kuri cīnās par katru laukuma centimetru, sevi nežēlo un vispirms domā par komandu. "Varbūt tāpēc viņš par mani atcerējās. Arī šeit nevienam negriežu ceļu, arī treniņos."

Blūms savulaik vairākus gadus spēlēja Spānijā, cīnoties arī pret Ivanoviča vadīto komandu Vitorijas "Caja Laboral".

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās. Arī jaunajā sezonā Atēnu vienība spēlē ULEB Eirolīgā, kur šajā pavasarī apstājās ceturtdaļfinālā.

Savā pastāvēšanas vēsturē "Panathinaikos" par Grieķijas čempioniem kļuvuši 34 reizes, kas ir labākais sasniegums valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!