Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA
Bosnijas un Hercegovinas Ministru padome pirmdien ārkārtas sesijā piešķīra finansējumu vietējai basketbola federācijai, lai tā uz vīriešu Eiropas čempionāta un dāmu Pasaules kausa finālturnīriem varētu aizgādāt savas izlases, vēsta "BasketNews.com".

Šovasar vairākkārt izskanēja informācija, ka Bosnijas un Hercegovinas basketbola izlašu dalība finālturnīros ir zem lielas jautājuma zīmes, jo federācijai nepietiek finansējuma komandu sagatavošanai un aizvešanai. Tika sākta pat pūļa finansēšanas kampaņa un izskanēja varbūtība, ka komandas un saviem finālturnīriem varētu pat nedoties. Kā potenciālā vīriešu izlases aizstājēja septembrī gaidāmajā Eiropas čempionātā tika uzskatīta arī Latvija.

Nu Ministru padome no valsts budžeta rezervēm lēmusi par aptuveni 100 000 eiro piešķiršanu vīriešu un sieviešu izlasēm, lai tās varētu sagatavoties un aizlidot uz attiecīgi Eiropas čempionāta un Pasaules kausa finālturnīriem.

Bosnijas un Hercegovinas vīriešu izlase "EuroBasket" turnīrā spēlēs vienā grupā ar Franciju, Lietuvu, Slovēniju, Vāciju un Ungāriju. Mači tiks aizvadīti Ķelnē. Savukārt Pasaules kausā debitējošā Bosnijas un Hercegovinas dāmu komanda tālajā Austrālijā cīnīsies vienā grupā ar Beļģiju, Ķīnu, Puertoriko, Dienvidkoreju un ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!